Verslag Open Bijeenkomst Bewust Ouder Worden 10 mei 2023

Ook de tweede open bijeenkomst van het project ‘Bewust Ouder Worden. Persoonlijke ontwikkeling in de derde levensfase’ is in de grote zaal op de Voorstraat 51 in Delft. Vanaf  half twee is de ontvangst met koffie en thee. De stoelen staan in een kring, de tafel met koffie en thee is verplaatst om tegen de achterwand de film te kunnen tonen. We verwachten deze middag 16 deelnemers.  
Na een welkom en een voorstelronde krijgt iedereen de keuze om het papier met de reflectievragen voor of na de film te ontvangen. We verplaatsen de stoelen naar de achterwand waar een wit laken is gespannen en starten de documentaire ‘De kunst van het ouder worden’ (uitgave van de Boeddhistische Omroep Stichting te zien via NPO Start).  De lengte is bijna één uur.
Na de pauze praten we in groepjes van 3-4 personen over de reflectievragen. De gesprekken zijn levendig en als iedereen weer in de kring zit horen we dat mensen nog meer tijd hadden willen hebben om te praten.  
Tijdens de afsluiting is er tijd om even te laten bezinken wat de ervaring is van deze middag. Ook nu horen we positieve reacties en de vraag om een vervolg na de zomer. Op woensdag 31 mei is er een evaluatie om daarna te beslissen hoe en met wie we verder gaan. Er is behoefte aan gesprekken/bijeenkomsten met elkaar over persoonlijke ontwikkeling en/of verdieping. De feedback en tips hieronder zijn daar een weergave van. 

 

P.S.Het was mooi om te zien dat mensen na afloop bleven praten met elkaar en contactgegevens gingen uitwisselen. Mooie verbinding!

 

Feedback en tips:

  • n.a.v. documentaire de leidraad bij de documentaire aanhouden & bij ‘vrije ’discussie na hiervan terugkomen bij leidraad (kost dus meer tijd)
  • kring laten aansluiten
  • meer tijd voor de discussie na de film
  • meer donkere omgeving bij de film
  • positief: de documentaire gaf veel stof tot nadenken; tip: gesprekken in subgroepen en zo min mogelijk in de kring
  • Vraag: Hoe komen er meer mannen bij dit initiatief?
  • mooie middag
  • ik waardeer de openheid en de verscheidenheid van de ervaring in het hier en nu -  huiselijk

Opties:

  • praat/koffieclub met 'zielsverwanten' bij elkaar houden
  • aan de hand van een boek gericht op ouder worden met een groepje verder verdiepen


 

 

Extra: De evaluatie is op woensdag 31 mei om 10.00 uur. 
Aanmelden bij keesvoorberg AT gmail DOT com 

Zie ook het verslag van de eerste bijeenkomst op de website van Bewust Delft als blog.

 

Philo Derks

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...