Bewust Delft start in het groenste hotel van Nederland

Inwoners van Delft die bewuster willen leven kunnen hiervoor vanaf vandaag tips en activiteiten vinden op de website van Bewust Delft. Het online platform wordt op 11 februari 2019 feestelijk onthuld in Hotel De Plataan, het groenste hotel van Nederland. Bewust Delft bestaat uit een groeiende groep bewuste professionals in Delft en omgeving, die samenwerken op het gebied van

  • persoonlijke ontwikkeling;
  • welzijn;
  • gezond leven;
  • duurzaamheid.

Hans Meijer was er als de kippen bij om het lanceringsfeestje van Bewust Delft onderdak te bieden in zijn hotel, omdat hij zich direct verbonden voelde met het initiatief.

“Ik hou het graag kleinschalig en lokaal. Als je elkaar kent, is het makkelijker samenwerken en heb je sneller wat voor elkaar over. Beter een goede buur dan een verre vriend.”

Bijen

Naast Bewust Delft biedt de groene ondernemer onderdak aan de imkervereniging en de KNNV (Vereniging voor Veldbiologie). Zelf houdt Meijer bijen achter zijn hotel.

“Groen midden in de stad, dat kan echt! De linden die achter het hotel staan leveren nectar voor de bijen en de honing zetten wij op tafel voor onze gasten. Het is een lokale ecologische kringloop.”

Greenkey – het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche – noemt Hotel de Plataan al drie jaar het groenste hotel van Nederland. Niet alleen vanwege de honing van de eigen bijen. Er worden zo weinig mogelijk verpakkingen gebruikt en het gebottelde water komt uit de eigen waterzuiveringsinstallatie. De flesjes worden gereinigd en hergebruikt en die hoeven het pand niet uit. Bovendien gaat 50 procent van de opbrengst naar het goede doel.

Vliegen

Verder zit er een automatisch start/stopsysteem op de kranen en gaan de meeste lichten automatisch aan en uit.

“Maar we zijn geen heiligen hoor. In maart gaan we vliegen. Heel raar eigenlijk, vliegen. In drie uur naar Marokko, daar begrijpt ons lijf toch niets van. Als vliegen geschikt was voor mensen, had God ons wel vleugeltjes gegeven.” 

Bewust leven blijft een uitdaging, ook als je in de voorhoede loopt. 

Bewust Delft coördinatoren

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...