De Ezel in de Put - een verhaal met een moraal

Op een dag viel de ezel van een boer in een put. De ezel was uren aan het balken terwijl de boer probeerde een oplossing te zoeken, om de ezel uit te put te redden.

Uiteindelijk besloot de boer de put te dempen, want de ezel was toch oud en niet meer de moeite waard om hem eruit te halen.

Hij nodigde al zijn buren uit om te komen helpen. Ze pakten allemaal een schep en begonnen zand in de put te scheppen. Bij de eerste scheppen wist de ezel niet wat er gebeurde en balkte hevig. Maar tot ieders verbazing was hij opeens stil.

Een paar scheppen later, toen de boer voor het eerst in de put keek, wist hij niet wat hij zag. Met elke schep zand dat op de rug van de ezel terecht kwam, deed de ezel iets geweldigs……de ezel had zich voorgenomen om elke schep zand van zich af te schudden en daarmee een stap omhoog te maken.

Elke keer bij een schep zand maakte de ezel weer een stap hoger.

Iedereen was verbaasd toen de ezel over de rand van de put kwam en uit de put stapte en blij weg draafde!!

 

MORAAL van dit verhaal:

Tijdens het leven krijgen we te maken met allerlei soorten scheppen zand. De truc om uit de put te komen is om het van je af te schudden en zo weer een stap omhoog te maken.

Elk probleem is een trede. We kunnen uit de diepste put komen, door niet te stoppen en nooit op te geven! Schud het van je af en neem een stap omhoog.

Je hebt twee keuzes … Glimlach en sluit deze pagina, of geef het door aan iemand anders om de les te leren.

Bewust Delft coördinatoren

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...