Update augustus 2023 -  Bewust Ouder Worden. Persoonlijke ontwikkeling in de derde levensfase 

De deelnemers aan dit project onderzoeken met elkaar welke vragen en uitdagingen de “derde levensfase” met zich meebrengt en welke kansen en mogelijkheden ze zien om te kiezen voor een waardevolle invulling van hun leven in deze fase. In een half jaar is de BOW-community gegroeid van 3 naar 24 leden, die allemaal aan een of meer open bijeenkomsten en/of dialoogbijeenkomsten hebben meegedaan. Uit deze community is een kerngroep van ongeveer 8 mensen ontstaan, die met elkaar het eerste halfjaar van BOW geëvalueerd hebben en plannen gemaakt hebben voor het tweede halfjaar. Deze kerngroep is overigens open en andere deelnemers die een keer of regelmatig in deze groep willen meedoen zijn hartelijk welkom. Er is ook een groep mensen die belangstelling getoond heeft voor de BOW-activiteiten, maar tot nu toe niet actief hebben meegedaan.

 

Op 21 augustus is de kerngroep voor de eerste keer na de vakantie bij elkaar gekomen om te praten over plannen voor het najaar. Dat heeft de volgende oogst opgeleverd:

Marijke en Heleen gaan samen een open bijeenkomst voorbereiden over een inhoudelijk thema, mogelijk over het thema ‘zingeving’ of ‘omgaan met verlies’, maar het kan ook nog een ander thema worden;

Een ander groepje, bestaande uit Philo, Diana en Lia gaat een andere open bijeenkomst voorbereiden, waarin we met elkaar een documentaire bekijken en aan de hand daarvan in kleine groepen met elkaar in gesprek gaan;

Saskia en Heleen gaan een open bijeenkomst voorbereiden waarin ‘beweging’ centraal staat. Beweging als toegang tot bewust leven in ons lichaam en in onze relaties. Dus zeker niet alleen praten over beweging, maar het ook doen.

Kees organiseert een open bijeenkomst over dialoog en wat dialoog nog meer is dan ‘een goed gesprek’. Deelnemers aan de open bijeenkomst kunnen als ze dat willen daarna meedoen aan een doorgaande dialooggroep over het thema: Wie wil ik zijn in deze fase van mijn leven?

Marike biedt twee korte workshops aan. Een over dansend de wereld rond en dat kan ook gedaan worden als je lichamelijk niet zo fit bent of als je alleen maar in een stoel kan zitten. De tweede is een haiku workshop over op een mooie manier ouder worden.

Kees en Philo herhalen de twee open bijeenkomsten (1x de lezing en 1x de documentaire) in het najaar 2023

 

Zoals je ziet: er staan veel pannetjes op het vuur. Als er meer bekend is over waar en wanneer sturen we een nieuwe update. Kijk zelf ook in de agenda van www.bewustdelft.nl/agenda of abonneer je op de nieuwsbrief van Bewust Delft.nl en hou  jezelf op de hoogte. 

 

De volgende bijeenkomst van de kerngroep is op maandag 25 september van 13-15 uur  in DOK. Stuur even een berichtje aan keesvoorberg AT gmail DOT com als je erbij wilt zijn of als je suggesties wilt inbrengen. 

 

Als je andere mensen kent die in de BOW-community geïnteresseerd zijn, vraag dan of ze zich ook op dit e-mailadres willen aanmelden, dan krijgen ze ook de updates.

 

Hartelijke groet en tot een volgende keer!


 

Philo Derks

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...