Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

26apr 2024
The Space in/between Us. Dans Impro #7

Pnina Schupper
Delft

The Space in/between Us gaat over de beweegruimte rondom jouw lijf en tussen mensen. Bewustwording creëert spanning in die ‘lege’ ruimte. Dan gaat het minder om de mensen die om je heen bewegen en voelt zo een samenwerking heel anders aan.

De ruimte om ons lijf, waarin we bewegen, wordt soms de lege ruimte genoemd. Als je in termen van beweging en energie denkt, is die absoluut niet leeg. Als we bewust en met aandacht onze ledematen gebruiken, creëren we spanning in de spieren die verder lijkt te resoneren dan ons lichaam. Dit is zichtbaar!

De periferie (of Kinesphere, zoals Rudolf Laban het genoemd heeft), betreft de bewegingen die je in de ruimte kan maken, dichtbij of juist ver weg van jouw lichaam terwijl je met twee benen op hetzelfde punt blijft staan. Jouw ‘personal space- de bewegingen dichtbij je lijf, voelen vaak heel intiem en kunnen wellicht daardoor een emotionele lading hebben. De bewegingen die je reikend naar buiten toe maakt, communiceren met de ruimte en met andere mensen om je heen. 

Dit gaan we in de komende les onderzoeken. 

Kom naar Dans Impro #7, The Space in/between us. 

Informatie

26 apr 2024
19.40 - 21.10
17,50 0,80 gaat naar Hipsy
Minimaal 5 deelnemers.
Maximaal 16 deelnemers.

Waar?

De VAK-centrum voor de kunsten Delft
Vesteplein 100
2611 WG Delft

Contact

The Space in/between Us. Dans Impro #7