Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

05apr 2024
Strekken en Flexen, Dans Impro #6

Pnina Schupper Levy
Delft

Bij het dansen betekent strekken dat je je beweging verlengt terwijl het flexen betekent dat je de flow van je bewegingen doorbreekt. Hoe beinvloed dit jouw dans en hoe kun je beiden gebruiken, is onze dansonderzoek voor de komende les.

Strekken en Flexen, Dans Impro #6 

Flexen in dans wil zeggen een lichaamsdeel optrekken, terwijl strekken wil zeggen het verlengen van jouw spier. In principe gaat het ene om het reiken terwijl het bij flexen gaat om een lichaamsdeel naar jouw romp toe trekken. 
Een baby die leert rollen, kruipen en lopen, beweegt zijn lichaam als geheel en zoekt naar hoe hij in de ruimte verder kan reiken. Zodra hij flext breekt hij de beweging en vaak valt hij. Je kan zeggen dat het strekken zorgt voor verlenging en het flexen zorgt voor verkleining. Hoewel deze twee tegenstellingen niet zonder elkaar kunnen, is het verlengen van jouw spieren veel moeilijker te verwezenlijken dan het verkleinen daarvan. 
Bij het dansen betekent strekken dat je je beweging verlengt en jouw verre uiteinden zoekt. Het flexen betekent dat je de flow van je bewegingen doorbreekt. Hoe beinvloed dit jouw dans en hoe kun je beiden gebruiken, is ons dansonderzoek voor de komende les.

Strekken en flexen Dans Impro #6, je bent van harte welkom.

Informatie

05 apr 2024
19.40 - 21.10
17,50 Tickets via Hipsy platform: https://hipsy.nl/event/48019-strekken-en-flexen-dans-impro6
Minimaal 4 deelnemers.
Maximaal 16 deelnemers.

Waar?

De VAK-centrum voor de kunsten
Vesteplein 100
2611 WG Delft

Contact

Strekken en Flexen, Dans Impro #6