04feb 2022
Zelfcompassie - word je eigen beste vriend(in)!

heartfulnesstraining.nl
thuis, online

Stel je voor dat je je eigen beste vriend(in) zou zijn ... We zijn vaak zo kritisch naar onszelf. Wat zegt jouw innerlijke stem tegen je? En hoe zou het zijn om een andere, nieuwe stem te ontwikkelen - een milde, vriendelijke stem?

WORD JE EIGEN BESTE VRIEND(IN)

In onze maatschappij lijkt het er soms op dat compassie voor anderen meer geaccepteerd is dan compassie voor onszelf. Maar vriendelijkheid begint – zoals iedere positieve verandering die we in de wereld willen zien – bij onszelf.

"Vermilder de wereld, begin bij jezelf."
-Loesje

De Mindful Zelfcompassietraining – het woord zegt het al – is dan ook geheel gewijd aan vriendelijkheid voor en acceptatie van onszelf. Er wordt wel aandacht besteed aan onze relatie met anderen, maar steeds vanuit het idee om voor onszelf te zorgen.

De Mindfulness en Zelfcompassietraining overlapt 90% met de MSC (Mindful SelfCompassion) methode van Kristin Neff e.a. en 70% met de MBCL (Mindfulness Based Compassionate Living) van Frits Koster e.a.

zelfcompassie - stop jezelf te vergelijken met anderen

Zelfcompassietraining online: 8 wekelijkse sessies van 2:30 uur

Vanwege de coronasituatie is deze training online, via Zoom. 

Vrijdagochtend 10:00-12:30. Data: 4, 11, 18 en 25 februari; 11, 18 en 25 maart; 1 april. 
We slaan de voorjaarsvakantie over (regio Midden, 4 maart)

De sessie is heel afwisselend en heel wat anders dan 'de zoveelste videomeeting'. Naast interactie met elkaar en wat uitleg hier en daar doe je oefeningen waarbij je weg kan (kijken) van je beeldscherm. Halverwege de sessie nemen we een korte beeldschermpauze. 

Voorproefje:

Kennismaken: mail, bel of app of maak online een afspraak

Zelfcompassietraining met oefeningen voor mildheid, mindfulness en mededogen. Voor jezelf en voor anderen zorgen in deze moeilijke tijd. Want alleen als je goed voor jezelf zorgt en compassie hebt met jezelf, kun je er écht voor anderen zijn. Minder stress, meer genieten!

De zelfcompassietrainingtraining (Mindful SelfCompassion MSC) is ontwikkeld door o.a. Kristin Neff, schrijfster van de bestseller 'Zelfcompassie' en wetenschappelijk onderzoeker in Houston, VS. Uit onderzoek (een gerandomiseerde trial) onder deelnemers aan deze training is gebleken dat deze de volgende effecten heeft:

  • Groei van zelfcompassie, mindfulness en compassie naar anderen.
  • Vermindering van depressie, angst, stress en emotionele vermijding.
  • Verbetering van sociale verbondenheid, tevredenheid over het leven en geluk.

De hierboven gemelde positieve welzijnseffecten bleken een jaar na de zelfcompassietraining nog steeds aanwezig te zijn. De mate waarin de effecten aanwezig waren, bleek direct gekoppeld te zijn aan de mate waarin deelnemers tijdens de training hadden geoefend (tijdbesteding aan de oefeningen, thuis, tussen de sessies door).

Lees hier veel meer over deze zelfcompassietraining

Praktisch:

Beperkt aantal deelnemers (minimaal 4, maximaal 10). 

Het is de bedoeling dat je tijdens de training dagelijks thuis oefeningen doet die tijdens de sessies worden toegelicht en die ook in een pdf worden aangeboden. Een deel van de oefeningen is ook ingesproken (audio). Deze pdf's en audio krijg je bij de training en zijn onbeperkt beschikbaar voor eigen gebruik (niet om te verspreiden). De gewenste tijdbesteding is 5 tot 30 minuten per dag, waarbij het advies is om naar 30 minuten per dag te 'groeien', voor zover dat haalbaar voor je is.

Aanmelden voor de zelfcompassietraining MSC

Ik wil iedereen die deelneemt vooraf spreken (telefonisch), zodat we even kennis kunnen maken en ik iets weet over je achtergrond en je motivatie om deze training te willen volgen. Daarom kun je je uiterlijk 48 uur van tevoren aanmelden. Wil je - zeker bij late aanmeldingen - meteen even aangeven wanneer jij beschikbaar bent voor deze kennismaking?

Informatie

04 feb 2022 | 4, 11, 18 en 25 februari; 11, 18 en 25 maart; 1 april
10.00 - 12.30
325,- (particulier tarief, incl. BTW)

Waar?thuis, online

Zelfcompassie - word je eigen beste vriend(in)!