EMDR, hypnotherapie, integratieve psychotherapie

Michel Cornelis Psychosociale therapie
Delft

Ons zorgen maken doen we allemaal wel eens. Maar soms wordt dat te veel. Als je er de hele dag mee rondloopt of slapeloze nachten hebt is het goed om een professional in te schakelen.

Ik ben een rustige, betrokken en warme man. Je kunt bij mij terecht met klachten die ontstaan zijn door problemen op persoonlijk, relationeel of maatschappelijk gebied. Mijn begeleiding is altijd maatwerk. 

Naast mijn opleiding en praktijkervaring heb ik ook veel levenservaring. Ik snap heel snel wat er speelt, vaak al tijdens de intake. Tijdens iedere sessie kijken we samen wat er speelt en welke behandeling het beste past. Ik beschik over een grote "gereedschapskist" met behandelmethodes. Binnen de psychosociale therapie werk ik met de integratieve psychotherapie. Dat is therapie op vier gebieden:  lijf, denken, voelen en energie. Op lijf-gebied werk ik met ademhaling, bio-energetica en massagetherapie. Bij denken en voelen is EMDR, hypnotherapie, regressie en Voice Dialogue het meest gebruikt. De methode waarmee wij aan de gang gaan  is er altijd een waar jij je veilig bij voelt. 

Ik begeleid mensen die last hebben van bijvoorbeeld:

  • de gevolgen van een traumatische gebeurtenis (PTSS). 
  • angst of paniek 
  • fobieën zoals bv. vliegangst, hoogtevrees
  • chronische stress, overspannenheid, burn out
  • de gevolgen van hoogsensitiviteit
  • een laag zelfbeeld.

Daarnaast begeleid ik mensen die 

  • willen stoppen met roken daar zelfstandig niet de kracht voor hebben.
  • overgewicht hebben en graag willen afvallen

Over Michel Cornelis Psychosociale therapie

Ik geniet van echt contact met mensen. Tijdens mijn studie ben ik bijvoorbeeld taxi gaan rijden met hulpbehoevenden. Het is prachtig hen de mogelijkheid te bieden om weer de deur uit te kunnen. Daarnaast deed ik zo'n tien jaar vrijwilligerswerk in de activiteitenbegeleiding voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De lach op hun gezichten is onbetaalbaar. 

Inmiddels richt ik al mijn energie op mijn Psychosociale praktijk. Ik zie daar mensen groeien.  Van faalangst naar kunnen spreken voor een grote groep, van  acht jaar aanmodderen met de gevolgen van een trauma naar vrolijk lachend over straat kunnen lopen, van tien jaar ruzie met ouders naar goed contact. Ik voel me rijk als ik iemand kan begeleiden die bereid is aan zichzelf te werken om krachtiger in het leven te kunnen staan. 


Michel Cornelis Psychosociale therapie

Michel Cornelis

Praktijkadres: Delfstede kamer 124, Phoenixstraat 66
2611AM Delft

Lid van beroepsvereniging

EMDR, hypnotherapie, integratieve psychotherapie