Individuele familieopstellingen | Praktijk Trotse Moeders

Marga van Holsteijn
Delft

Als stiefexpert en familieopsteller help ik moeders en stiefmoeders bij het vinden van rust en ruimte. Een familieopstelling geeft helderheid over de oorzaak van emoties, spanningen en patronen. Ken je de oorzaak, dan weet je de oplossing.

Je worstelt met jouw rol als (stief-)ouder. Je hebt misschien al veel opvoedboeken gelezen of adviezen opgevolgd, maar je hebt nog geen blijvende oplossing gevonden. Dan kan het zijn dat er iets op een andere, onbewuste laag speelt, in het familiesysteem. Misschien is er iets wat nog niet opgelost is, misschien draag je een verantwoordelijkheid die niet van jou is, of is er een onbalans tussen geven en nemen. Dit kan onrust, heftige emoties, stress of lichamelijke klachten veroorzaken, zowel bij jou als bij de kinderen. 

Een individuele familieopstelling helpt jou om inzicht te krijgen in welke familiepatronen invloed hebben op jouw rol als (stief-)ouder. En ook wat je kind daar misschien onbewust van overneemt. 

Hoe werkt het praktisch? Een individuele familieopstelling doe je alleen, zonder kind. Je kiest een vloertegel voor jezelf, je kind en eventueel andere familieleden. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Ik begeleid je om de patronen in het gezins- of familiesysteem te ontdekken. Langzaam ontvouwt zich de oplossing. Als je dat inzicht hebt, zal er iets in je houding of gedrag veranderen. En dat zal ook je (stief-)kind merken en voelen, vaak onbewust. Het resultaat is dat jullie meer rust, ontspanning en balans ervaren.  

Een familieopstelling is verrassend en geeft snel helderheid, het is een kort traject. 

Om een indruk te krijgen van deze methodiek geef ik regelmatig workshops over familiepatronen/familieopstellingen.

Voor meer informatie kijk je op de website of kun je mailen of bellen.  

 

Over Marga van Holsteijn

Ik ben Marga van Holsteijn, stiefexpert en familieopsteller bij Praktijk Trotse Moeders. Ik ben getrouwd en heb een dochter (1999) en een stiefdochter (1989), die een grote spiegel voor me zijn. Ik kan veel van hen leren over mezelf. Ik heb de opleiding HBO Jeugdwelzijnswerk gevolgd en de opleiding HBO 'Kinder- en jeugdtherapie en werken met ouders'. Daarnaast heb ik trainingen gedaan m.b.t. samengestelde gezinnen en systemisch werk (familieopstellingen)

Ik ben in 2008 met mijn praktijk gestart. Na een paar jaar heb ik de omslag gemaakt van het werken met kinderen naar het begeleiden van ouders. Ik merkte dat er zo'n grote wisselwerking is tussen ouders en kinderen dat ik mij voortaan wilde richten op ouders. Die kunnen een verandering in het contact met hun kind in gang zetten. Ik heb me gespecialiseerd in het werken met stiefmoeders én in familieopstellingen.  

Ik hou van wandelen en fietsen in mijn 'achtertuin', de Delftse Hout. Als het mooi weer is zit ik graag úren met een boek op een terrasje. Het Waddengebied is mijn ultieme vakantiebestemming, ik ben dol op Schiermonnikoog en Vlieland.  

 


Praktijk Trotse Moeders

Marga van Holsteijn

Insulindeweg 262
2612 EN Delft

Individuele familieopstellingen | Praktijk Trotse Moeders