december | wenskaarten | de kracht van kwetsbaarheid | Iichtpuntjes | Wist je dat? | agenda

Als je terugkijkt, kun je verbanden leggen.
Als je vooruitkijkt, kun je nooit de hele weg zien.
Vertrouw erop dat het goed komt en doe je best.

(Steve Jobs)

Deze uitspraak past zo in deze tijd. En wat voor jou 'je best doen' inhoudt bepaal jij zelf. Dat betekent niet dat je hard moet werken, maar zorg voor jezelf en leef vanuit je hart. Welke keuzes maak je dan?

Wil je wat ideeën? Kijk in onze agenda. Daar vind je massages, de online lezing 'In de stress uit de stress', workshops over harmonie in een stiefgezin, over rouwen, een online rouwprogramma volgen in je eigen tijd, een groepsmeditatie en een lunchwandeling, Binnenkort is de lezing 'Van Overleven naar Voluit Leven' ook online beschikbaar.

Meer inspiratie nodig?
Lees deze blog eens over Glimlachen. Het genieten van kleine dingen maakt namelijk al gelukkig. Er zijn dingen die je pas ziet als je er de tijd voor neemt. 

We wensen je een mooie maand met vele geluksmomenten.

Hartelijke groet,
Esther en Philo

In deze maandagenda :

  • Wenskaarten 
  • I Change - De kracht van kwetsbaarheid
  • Social media en Lichtpuntjes
  • Wist je dat? 
  • Agenda december.

Wenskaarten

Een zwaluwtatoeage weerspiegelde voor een zeeman zijn hoop om weer veilig thuis te komen.

Dit inspireerde Lucy de Haas om een mandala te maken tot wenskaart.

Lucy: "Het lijkt mij een mooi gebaar om in deze tijd, waarin er helaas veel mensen in het ziekenhuis liggen, een "hoopvolle mandala" als wenskaart naar de mensen die in het ziekenhuis liggen te sturen. Daarom hoop ik dat veel mensen naar dit instructiefilmpje zullen kijken en zich geïnspireerd zullen voelen om mee te tekenen/knutselen en dat zij daarna hun wensmandala' s aan de zieken in het ziekenhuis doorsturen."

Het adres staat onder de tekst op de website.  

I Change - De kracht van kwetsbaarheid

Mirte van Eijl is initiatiefnemer van de beweging I Change. Het doel van de beweging is om de waarde van voedsel te verhogen en daarmee de verspilling te minimaliseren. Mirte is  I CHANGE gestart vanuit de overtuiging dat verandering begint bij jezelf en dat je daarmee je omgeving inspireert om ook te veranderen. Nu na 2 jaar intensief werken met een groeiend team worden ook zij getroffen door de coronamaatregelen. Lees hier hoe het nu gaat en welke hulp zij nodig heeft.

Social media en Lichtpuntjes

Bewust Delft kun je ook volgen op social media. Deze maand van hoop, licht in donkere dagen, samenzijn en aandacht voor elkaar posten we Lichtpuntjes. Kijk eens op Facebook , LinkedIn en Instagram. We vinden het fijn als je een reactie achterlaat. Zo houden we toch een beetje contact met elkaar. 

Wist je dat?

Baas worden over je eigen voedsel. Dat is het idee achter de consumentenbeweging die vier jaar geleden in Frankrijk begon met het verkopen van melk onder het eigen label C’est qui le patron, oftewel ‘Wie is de baas’. Inmiddels verkopen bijna alle Franse supermarkten dertig C’est qui le patron-producten zoals groenten, zuivel en bier. Onder de naam ‘Onze Markt’ begint de beweging nu ook in Nederland. 
Lees hier verder voor het volledige artikel in het AD.

Agenda december