Bewust Delft - Maandagenda November - tips voor een bewuste lunchpauze

November - een maand van transformatie

De komende weken gaat er in de natuur een grote transformatie te zien zijn. Bladeren worden geel en bruin en zullen zich in grote getalen op de grond laten vallen. Het grote loslaten gaat beginnen. Wind, kou en regen. Lange avonden. We keren meer naar binnen. We zijn waarschijnlijk meer thuis of hebben minder zin om in de avond nog op pad te gaan. Overdag is het prachtig buiten, zoveel kleuren en tinten. Sommige bomen lijken wel van goud. Als je daar op een zonnige dag onderdoor loopt lijkt het een waar 3D schilderij. Ondertussen maken we ons klaar voor de winter, de tijd die echte verstilling in zich heeft. Hoe is dit seizoen, deze maand voor jou? Waar geniet je van? En wat zijn de uitdagingen?

We wensen je een mooie herfstige en kleurige maand!

Nieuw lid in de spotlight: Anne Wunderlich van 'Only Green' Stress en burn-out expert

Anne is afgelopen maand lid geworden bij Bewust Delft en wij zetten haar graag in de spotlight met haar mooie werk als coach om mensen uit een burn-out te houden.

Op haar website www.only-green.nl vind je alle informatie over haar achtergrond en werkwijze in het groen bij Delft.

Op 13, 14 en 16 november geeft Anne eenmalig gratis coachgesprekken in de Delftse Hout in het kader van de Week van de Werkstress.
Heb je last van stressklachten, slaap je slecht of sta je altijd ‘aan’?
Maak een afspraak voor jouw gratis coachgesprek. Je weet dan gelijk hoe je er nu voor staat en wat jij kunt doen om je beter te voelen. Je krijgt een 1 op 1 coachgesprek van circa 1,5 uur, wandelend in de Delftse Hout. Een mooi cadeau voor jezelf dit najaar.

 

TIP:

Er zijn dit jaar ook andere leden die in deze Week van de Werkstress rond het thema stress gratis activiteiten of informatie aanbieden over stress. Nog niet alles staat op dit moment in de maandagenda dus houd de website in de gaten komende weken als stress een relevant onderwerp voor je is.

Tips voor een bewuste lunchpauze - door Kitty Valentin van MindOn

"Kleine veranderingen maken een groot verschil".

Praktische mindfulness in je lunchpauze: 

Naast goede voeding en een lunchwandeling kun je ook eens het volgende uitproberen.

1.       Breng, terwijl je zit, een aantal minuten je aandacht naar je ademhaling. Misschien voel je de adem stromen in je lichaam. Misschien voel je hoe je lichaam beweegt op de ademhaling, hoe je buik zich vult en weer leeg wordt. Of hoe je borstkas op en neer beweegt. Je hoeft niets te veranderen aan je ademhaling, alleen je aandacht er een paar minuten op richten. 

2.       Eet met aandacht: in plaats van op de automatische piloot je lunch te eten, kun je er eerst eens goed naar kijken. Welke kleur(en) heeft het, de structuur, de vorm. En misschien ruik je de geur en kun je de impuls opmerken dat je een hap wilt nemen. En als je eet: proef dan ook echt wat je eet en geniet ervan!

3.       Een lunchwandeling is heerlijk om wat wind door je haren en hoofd te laten gaan. En als je loopt met aandacht voor je stappen en hoe deze voelen in je lichaam, kom je nóg meer uit je hoofd. Voel hoe je benen en voeten bewegen, hoe zij je dragen, hoe de ondergrond onder je voeten voelt. Misschien hoor je het geluid van je stappen of voel je de wind of zon. Een paar minuten zo lopen brengt je weer terug in het hier en nu. 

Je kunt jezelf ook nog de vraag stellen: hoe gaat het nu met mij, wat heb ik nodig, hoe kan ik goed voor mezelf zorgen? 

Dit zijn kleine oefeningen waarmee je uit je hoofd komt en even loskomt van het denken, plannen en regelen. Het helpt je om bewuster je dag te vervolgen, met meer focus, creativiteit en ontspanning. Voor veel mensen een groot verschil! 

Kitty heeft komende maand ook weer een mooi aanbod in onze agenda staan. Een stiltedag en een mindfulnesstraining. Voor meer info: www.mindon.nl

Wil je meer weten over gezond eten en over de invloed van voeding op overgangsklachten? Dan heeft Nikky Steendam van Een kwestie van Eten een mooi programma.

Bewust Ouder Worden - weer nieuwe activiteitenreeks van start

In november gaan de bijeenkomsten van het project Bewust Ouder Worden weer van start. Sinds augustus zijn kleine groepjes achter de schermen bezig met de voorbereidingen.

Bewust Ouder Worden is een innitiatief vanuit een aantal leden van Bewust Delft en wordt nu mede georganiseerd door deelnemende bewuste ouderen in Delft. Het is een groeiende groep van mensen die in de 3e levensfase zitten en met elkaar actief en persoonlijk in ontwikkeling willen blijven. 

De komende maand zijn de volgende open (gratis) bijeenkomsten:
7 november: lezing     

27 november film met gesprek     

29 november een haiku workshop     

Wil je op de hoogte blijven of meedoen? Mail naar bewustouderworden@gmail.com

Je bent van harte welkom!

Agenda November

Klik hier voor de activiteiten voor de komende maand(en)