Juli | Summer of Love voor alles wat leeft | Wist je dat? | agenda

De mondkapjes zijn af. Wat heerlijk! We kunnen weer voluit ademen. En het helpt om de exponentiële groei van de berg mondkapjesafval te stuiten. Want wist je dat er o.a. microplastics in de niet-medische kapjes zitten?

Weet je waar nog meer microplastics in zitten? Dat kun je nu zelf ontdekken met de app 'Beat the micro bead'. Klik hier voor info en downloaden

In deze nieuwsbrief hebben we nog wat duurzaamheidstips voor je. We maken er een Summer of Love van voor alles wat leeft op deze kleine blauwe planeet!

Hartelijke groet,

Esther Hasselman

In deze nieuwsbrief:

  • "Wist je dat?" in het teken van duurzaamheid
  • Agenda met activiteiten in juli

 

Wist je dat?

015 Duurzaam zich onlangs heeft aangesloten bij Bewust Delft? Deze organisatie hakt die hele grote klimaatuitdaging voor ons in behapbare stukken, die direct in Delft kunnen worden toegepast. Klik hier voor meer info over 015 Duurzaam

Mira Roosenburg met haar Cleanupall organisatie ook in de zomer actief de wijken door gaat? In juli wordt Voordijkshoorn aangepakt en in augustus is Voorhof aan de beurt.

En wist je dat je zelf mee kunt helpen om jouw wijk en onze stad schoon te maken? Ook fijn voor de vogels en de vissen, die het plastic anders zomaar op kunnen eten ...

Klik hier voor meer info over de Cleanups

Margriet Knospe met Buitenleeft een prachtige stadstuinderij heeft gerealiseerd aan de rand van Delft, waar je je eigen biologisch-dynamische groenten kan komen oogsten? Bij biologisch-dynamische landbouw draait alles om de bodem. Goede aarde levert zeer voedzame gewassen op. En dat proef je!

En wist je dat je daar ook als vrijwilliger aan de slag kunt, als je dat leuk vindt? Lekker met je handen in de aarde, heel meditatief, leerzaam en nuttig!

Klik hier voor meer info over BuitenLeeft

Agenda juni

Hieronder vind je de activiteiten voor juli.