Bewust Delft - Maandagenda September - agendapunten uitgelicht

Septemberrrrr - begin de maand goed met oogsten en stilte

De Rrrr komt weer in de maand. Er is een pepernoot in de winkel gespot. Maar die negeren we nog even want het wordt eerst een heerlijke nazomer met komend weekend de Bieslanddagen, zon en 24 graden.
September is een maand van oogsten. Er valt nog steeds veel te oogsten. Dat is ook goed te zien bij Stadstuinderij Buitenleeft waar tijdens de Bieslanddagen het Oogstfeest wordt gehouden. Kom je genieten van al die mooie groentes? En kom je ontspannen op het Stiltegoed waar acht leden van Bewust Delft activiteiten aanbieden? Aanstaande zaterdag en zondag worden prachtige dagen. We ontmoeten je graag.

Bewust Ouder Worden - project krijgt een vervolg

Hierbij een update over Bewust Ouder Worden - Persoonlijke ontwikkeling in de derde levensfase   

In januari 2023 hebben drie leden  -Philo, Ed en Kees- het initiatief genomen voor een nieuw project 'Bewust Ouder Worden' (BOW).

De deelnemers aan dit project onderzoeken met elkaar welke vragen en uitdagingen de "derde levensfase" met zich meebrengt en welke kansen en mogelijkheden ze zien om te kiezen voor een waardevolle invulling van hun leven in deze fase. In een half jaar is de BOW-community gegroeid van 3 naar 24 leden, die allemaal aan een of meer open bijeenkomsten en/of dialoogbijeenkomsten hebben meegedaan. Er is behoefte aan een vervolg. Lees hier verder de uitegebreidere blog over dit onderwerp.

In de spotlight: Breingezondheid - door voeding en meer

Breingezondheid, wat is dat eigenlijk?

Nou, dat alle radertjes in je hoofd precies zo draaien en op elkaar aansluiten als ze horen te draaien. Waardoor je lekker in je vel zit, je goed kunt concentreren, je heerlijk kunt ontspannen, goed slaapt en bruist van de energie. En dat zijn slechts een paar voorbeelden. Klinkt heerlijk toch?

Helaas is dit voor steeds meer mensen niet vanzelfsprekend. We leven in een wereld waarin je op één dag meer prikkels binnen krijgt dan onze voorouders in hun hele leven! Daarnaast eten we ook niet altijd even gezond, ervaren we behoorlijk wat stress en zitten we gedurende de dag meer op onze kont dan dat we bewegen. Niet zo gek dat deze radertjes kunnen gaan haperen. Gelukkig kunnen we hier zelf invloed op uitoefenen. Je moet alleen wel weten aan welk schroefje je kunt draaien en waar een beetje smeerolie nodig is…

Wil je hier meer over weten? Bij Een kwestie van eten kun je terecht voor een breingezondheid traject. Kijk voor meer informatie over breingezondheid en het traject op de de site van Een kwestie van eten.

Rugklachten? Nieuw bij Bewust Delft: Lotussounds

Deze zomer is Louise Tuin van Lotussounds lid geworden van Bewust Delft. Zij geeft wekelijks bijzondere yogalessen in Delftstede aan de Phoenixstraat in Delft en ze geeft bij Centre du Lac in Pijnacker bijzondere massagesessies in water.

De yogalessen die Louise geeft zijn ideaal als je rugklachten hebt en deze wilt verminderen. Ze schrijft hierover: "Met adem, tools en bewustzijn geeft alignment yoga ontspanning, kracht en souplesse in je rug. Het brengt ruimte en lichtheid in je houding. Je krijgt weer vertrouwen in je lichaam".  Zeker een aanrader. Meer informatie is te vinden op haar website

In onze agenda kun je ook haar workshop yoga en buikdansen vinden. 

Leef je uit met stemexpressie en improvisatietheater of laad op met Kundalini

Evelyn Sies van Dromenvanger heeft dit najaar ook weer een uitgebreid aanbod in de agenda gezet. Een cursus stemexpressie in Delft en een cursus improvisatietheater in Rotterdam. Zou jij jezelf meer willen uiten? Nieuwe kanten willen ontdekken? Dan biedt Evelyn daar een vrolijke en veilige bedding voor. 

Anneminke Bakker staat ook twee keer in de agenda. Zij richt zich steeds meer op groepen en zoekt daarbij prachtige locaties om met Kundalini-energie te werken. Een aantal leden van Bewust Delft waren er al erg enthousiast over. Laat die energie maar stromen. Ook voor 1 op 1 sessies kun je in haar praktijk terecht. Klik hier voor meer info.

Agenda Augustus

Klik hier voor de activiteiten voor de komende maand(en)