Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

13mei 2020
Leer- en oefengroep Verbindende Communicatie

Echte Communicatie
Online

In de leer- en oefengroep maak je kennis met de basiselementen van Verbindende Communicatie. Daarmee kun je de relatie met anderen en jezelf verbeteren.

In deze tijd moeten we enerzijds afstand houden van elkaar en zijn velen anderzijds noodgedwongen veel in elkaars nabijheid. Irritaties en conflicten kunnen gemakkelijk onstaan. Communicatie die 'werkt' is dan van groot belang. Verbindende communicatie kan, juist in deze uitdagende tijd, behulpzaam zijn.

Met verbindende communicatie kun je de kwaliteit van jouw relatie met anderen en van de relatie met jezelf verbeteren. Je leert stil te staan bij wat belangrijk is voor jou. En je leert hoe je irritaties zo kan uiten dat de ander het kan horen.

Het helpt je om minder te oordelen en met meer mededogen voor jezelf en anderen in het leven te staan. Je kunt er conflicten mee oplossen en conflicten mee voorkomen. 

Verbindende Communicatie is ontwikkeld door Marshall Rosenberg (Nonviolent communication). Het is gebaseerd op eenvoudige principes. In de praktijk blijken die niet altijd gemakkelijk om toe te passen. We zijn erg gewend aan onze ‘gewone’ manier van communiceren. Iets wat in jaren ingesleten is, leer je niet snel weer af. In de leer- en oefengroep oefenen we met hoe het anders kan.

In 4 bijeenkomsten behandelen we de basiselementen van verbindende communicatie. Daarnaast is het de bedoeling dat je tussendoor oefeningen doet. We werken met situaties uit ons eigen leven, zodat we gelijk kunnen ervaren wat het met je doet als je verbindende communicatie toepast.

De training vindt online plaats.

Informatie

13 mei 2020 | 13 mei, 20 mei, 27 mei, 3 juni
19.30 - 21.45
60,00

Waar?Online

Contact

Leer- en oefengroep Verbindende Communicatie