04sep 2024
Mindfulness in de Natuur | In 8 weken beter in je vel!

mindfulnessindenatuur.nl
Delftse Hout

Dé 8-weekse mindfulnesstraining. Lekker buiten in de natuur van het Delftse Hout. De natuur leeft mindfulness aan ons voor, dus als we mindfulness in onszelf willen ontwikkelen, waarom niet omringd door deze hulpbron? (En we zitten al zoveel ...)

IN 8 WEKEN BETER IN JE VEL!

 • Minder stress, piekeren, angst, somberheid en slapeloosheid;
 • Meer genieten, ontspannen, acceptatie, mildheid en loslaten;
 • En als BONUS: bosbaden, wekelijkse vitamine G!

We volgen het beproefde 8-weekse mindfulnessprogramma. Dit is bewezen effectief bij o.a. stressgerelateerde klachten; na 8 weken is in je hersenen een minder actief emotiesysteem meetbaar en een meer actief concentratiesysteem. Maar je merkt het vooral zelf – en ook je omgeving: je wordt er relaxter en effectiever van.

 

“Kijk eens naar een boom, een bloem, een plant. 
Laat je bewustzijn erop rusten. 
Wat zijn ze stil, wat zijn ze diep geworteld in ZIJN. 
Laat de natuur je leren wat innerlijke stilte is.”

~Eckhart Tolle

 

Wat is hetzelfde als de 'normale' training binnen?

We volgen het beproefde achtweekse programma van de van de mindfulnesstraining (MBCT/MBSR). Deze training is ervaring gericht, dus de nadruk ligt op oefenen. De oefeningen worden voor- en nabesproken met de trainer. De afwisseling van informatie, zelf doen en ervaringen uitwisselen maakt de training levendig. Deelnemers zijn vaak verbaasd als de tijd (2 ,5 uur) alweer om is.

Wetenschappelijk onderzoek linkt de 8-weekse mindfulnesstraining onder andere aan:

 • Minder stress;
 • Betere concentratie;
 • Emotionele intelligentie (minder emotionele vermijding);
 • Betere (werk-)relaties;
 • Grotere veerkracht
 • Beter slapen;
 • Meer creativiteit.
   

Mindfulness is een hersentraining

Als je je lichamelijke conditie wilt vergroten, train je meerdere uren per week. Hetzelfde geldt voor mentale training, het vraagt om oefening, bij voorkeur dagelijks. Dus wil jij bovenstaande effecten ook bereiken? Probeer dan om gedurende de 8 weken van de training dagelijks ca. 40 minuten vrij maakt om te oefenen (je krijgt audio waarmee je kunt oefenen).

 

Wat is er anders als we in de natuur werken?

Deze mindfulnesstraining wordt buiten in de natuur gegeven. Het weer bepaalt daarom mee hoe de sessies verlopen. Meestal lopen we meer en zitten we minder dan bij een ‘gewone’ mindfulnesstraining.

We zitten al zoveel in ons dagelijks leven, dus het is heerlijk om onze mindfulnessoefeningen vooral lopend te kunnen doen!

De natuur leeft mindfulness aan ons voor: er is geen haast, maar alles wordt volbracht. Dieren en planten bewegen vanzelf mee in het ritme van zon en regen, dag en nacht, actie en rust.

Daarnaast heeft de natuur een rustgevend effect, wat heel fijn is als je bijvoorbeeld last hebt van stress, emoties of piekeren.

 

De trainer

Esther Hasselman is gecertificeerd bij de beroepsvereniging (VMBN cat. 1*) en geeft mindfulnesstraining sinds 2011. Sinds haar verhuizing naar de regio Delft geeft ze de groepstraining nog buiten in de natuur (in het zomerseizoen) en individueel het hele jaar door. Daarnaast geeft ze zelfcompassietraining in Delft (binnen). Haar aanpak kenmerkt zich door rust, empathie, vertrouwen en humor.

*) Hierdoor kan een (deel-)vergoeding van toepassing zijn vanuit je aanvullende ziektekostenverzekering.

 

Meld je tijdig aan!

Informatie

04 sep 2024 | 8 wekelijkse sessies: 4 sept - 23 okt
10.00 - 12.30
475,= 8 sessies van 2,5 uur, incl. hand-outs en audio om te oefenen

Waar?

Delftse Hout, start bij De Papaver
Korftlaan 6, Delft
Delftse Hout

Mindfulness in de Natuur | In 8 weken beter in je vel!