10feb 2023
Introductiecursus Qigong

Inner Compass Massage & Coaching
Rijswijk (delft-noord)

Heb je altijd wel eens willen uitproberen wat Qigong is, maar heb je geen idee wat het is? Kom dan meedoen! In 3 lessen leer je bewegingen, hoor je achtergronden en kan je voor jezelf ervaren wat Qigong je kan brengen.

De cursus vindt plaats op vrijdag 10 februari, 17 februari en 24 februari 2023 van 19.30 – 21.30.

Qigong is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst. Waar Taichi uiteindelijk een vechtkunst is, gaat het bij Qigong meer om het lichaam zo te oefenen dat het vitaal en gezond blijft. Met behulp van meditatieve bewegingen en ademhaling faciliteer je de Qi om door je lichaam heen te stromen, wat je gezondheid bevordert. Het is toegankelijk voor iedereen, en de effecten zijn na 1 les vaak al merkbaar. 

Vaak ervaren mensen na een les Qigong dat ze zich rustiger voelen, maar ook vitaler. Ze voelen het lijf weer stromen en kunnen meer aan. We spreken het lichaam aan op beweging, ontspanning, concentratievermogen, en balans. We werken dus met lichaam én geest. Door te oefenen in openen kan de ‘Qi’ beter door het lijf stromen, waardoor de lichaamsfuncties kunnen worden gevoed en zonder problemen kunnen worden uitgevoerd. We werken met het principe van ‘non-actie’, waardoor je je bewust wordt dat als je je ontspant, de dingen vaak vanzelf gaan.

In deze cursus leer je een staande serie van 10 langzame oefeningen. Deze serie is goed te volgen als je nog nooit Qigong hebt gedaan, maar waarin genoeg verdieping te vinden is om jaren achter elkaar te oefenen. We gaan in op een aantal technische principes en werken met bewustwording om zo de link te maken met het dagelijks leven. Kom zelf ervaren wat het met je doet!

Informatie

10 feb 2023 t/m 24 feb 2023 | cursus van 3x, op vrijdagavond van 19.30 - 21.30
19.30 - 21.30
99,00 inschrijven via https://www.merlijn.eu/workshop/introductiecursus-qigong-3-weken/

Waar?

Merlijn Body & Mind Center
Patrijsweg 12
2289 EX Rijswijk (delft-noord)

Introductiecursus Qigong