Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

25okt 2023
Zelfcompassietraining - laatste kans online!

Esther Hasselman - Heartfulness.NU
online (zoom)

Stel je voor dat je je eigen beste vriend(in) zou zijn ... Zorgzaam, stevig, troostend omgaan met jezelf - zoals je dat met een goede vriend(in) zou doen. Voor jezelf zorgen én voor jezelf opkomen met zachte kracht.

WORD JE EIGEN BESTE VRIEND(IN)

In onze maatschappij lijkt het er soms op dat compassie voor anderen meer geaccepteerd is dan compassie voor onszelf. Maar vriendelijkheid begint – zoals iedere positieve verandering die we in de wereld willen zien – bij onszelf.

"Vermilder de wereld, begin bij jezelf."
-Loesje

De Mindful Zelfcompassietraining – het woord zegt het al – is dan ook geheel gewijd aan vriendelijkheid voor en acceptatie van onszelf. Er wordt wel aandacht besteed aan onze relatie met anderen, maar steeds vanuit het idee om voor onszelf te zorgen.

De Mindfulness en Zelfcompassietraining overlapt 90% met de MSC (Mindful SelfCompassion) methode van Kristin Neff e.a. en 70% met de MBCL (Mindfulness Based Compassionate Living) van Frits Koster e.a.

zelfcompassie - stop jezelf te vergelijken met anderen
 

 

Hoeveel compassie heb jij met jezelf?

Klik hier en doe de test!

 

Zelfcompassietraining: 8 wekelijkse sessies van 2:30 uur

Zelfcompassietraining: 8 wekelijkse sessies van 2:30 uur

De exacte data en tijden vind je op https://heartfulnesstraining.nu/agenda/

De sessie is heel afwisselend. Naast interactie met elkaar en wat uitleg hier en daar doe je oefeningen. We nemen halverwege een 'biobreak' van ca. 5 minuten. TIP: gebruik een deel van die tijd om even ver weg te kijken, bijvoorbeeld uit het raam staren (dat vinden je ogen fijn).

Voorproefje:

bekijk hier een gratis (online, opgenomen) proefles

Kennismaken: mail, bel of app of maak online een afspraak

Zelfcompassietraining met oefeningen voor mildheid, mindfulness en mededogen. Voor jezelf en voor anderen zorgen in deze moeilijke tijd. Want alleen als je goed voor jezelf zorgt en compassie hebt met jezelf, kun je er écht voor anderen zijn. Minder stress, meer genieten!

De zelfcompassietrainingtraining (Mindful SelfCompassion MSC) is ontwikkeld door o.a. Kristin Neff, schrijfster van de bestseller 'Zelfcompassie' en wetenschappelijk onderzoeker in Houston, VS. Uit onderzoek (een gerandomiseerde trial) onder deelnemers aan deze training is gebleken dat deze de volgende effecten heeft:

  • Groei van zelfcompassie, mindfulness en compassie naar anderen.
  • Vermindering van depressie, angst, stress en emotionele vermijding.
  • Verbetering van sociale verbondenheid, tevredenheid over het leven en geluk.

De hierboven gemelde positieve welzijnseffecten bleken een jaar na de zelfcompassietraining nog steeds aanwezig te zijn. De mate waarin de effecten aanwezig waren, bleek direct gekoppeld te zijn aan de mate waarin deelnemers tijdens de training hadden geoefend (tijdbesteding aan de oefeningen, thuis, tussen de sessies door).

Lees hier veel meer over deze zelfcompassietraining

Praktisch:

Data: 25 oktober; 1, 8, 15 en 29 november; 13 december; 10 en 17 januari (2024).

Beperkt aantal deelnemers (minimaal 4, maximaal 12). 

Het is de bedoeling dat je tijdens de training dagelijks thuis oefeningen doet. De aanbevolen tijdbesteding is 5 tot 30 minuten per dag.

Aanmelden voor de zelfcompassietraining MSC

Ik wil iedereen die deelneemt vooraf spreken (telefonisch), zodat we even kennis kunnen maken en ik iets weet over je achtergrond en je motivatie om deze training te willen volgen. Daarom kun je je uiterlijk 48 uur van tevoren aanmelden. Wil je - zeker bij late aanmeldingen - meteen even aangeven wanneer jij beschikbaar bent voor deze kennismaking?

Informatie

25 okt 2023 | 8 sessies op woensdagavond
19.00 - 21.30
400,- (particulier tarief, incl. BTW)

Waar?online (zoom)

Zelfcompassietraining - laatste kans online!