18nov 2021
Week van de werkstress: De relatie tussen voeding en stress

Niky Steendam - Een kwestie van eten
Delft

Stress en voeding hebben meer met elkaar te maken dan je wellicht denkt. Ik vertel je meer over de relatie tussen deze twee en hoe je dit kunt beïnvloeden door wàt je eet en de manier waarop je dit doet.

Stress en voeding hebben meer met elkaar te maken dan je wellicht denkt. Stress kan invloed uitoefenen op de manier waarop je lichaam je eten verteert en de voedingsstoffen wel of niet opneemt. Daarnaast kan de voeding die je eet en de manier waarop je dit doet, ervoor zorgen dat je minder vatbaar bent voor nieuwe stress.

Heb je dat ook weleens, dat je door drukte op het werk je boterhammen naar binnen schuift terwijl je nog een paar mailtjes wegtikt? Of dat je tijdens je salade nog even snel door je agenda (of Facebook ;-)) aan het scrollen bent? Ik denk dat we dat allemaal weleens hebben. Alleen weten we niet allemaal in hoeverre dat gestresste gevoel invloed heeft op wat je eet en of het dan wel zin heeft dat jij voor die gezonde salade kiest.

Ik vertel je hoe je stresssysteem werkt in relatie tot je spijsvertering en de opname van voedingstoffen. Wat kan jij doen om dit proces beter te laten verlopen? 
Daarnaast vertel ik je wèlke voeding je het beste kunt eten om ervoor te zorgen dat je je lichaam én brein voorziet van de juiste voedingsstoffen. Dit zodat je lichaam minder vatbaar wordt voor stress. Zo krijg jij weer de leiding over je stressniveau in plaats van de stress over jou.

Zie ik jou tijdens mijn lezing? Tot dan!

Informatie

18 nov 2021 | Datum en tijd nog onder voorbehoud
20.00 - 21.00
7,50 Betalen na inschrijving
Minimaal 8 deelnemers.

Waar?

OPEN
Vesteplein 100
2611 WG Delft

Contact

Week van de werkstress: De relatie tussen voeding en stress