05okt 2021
Zelfcompassie (Kristin Neff) - Vermilder de wereld, begin bij jezelf! - 16 dinsdagavonden

Heartfulnesstraining.NU
thuis, online

Heartfulness = hoofd én hart. Oefeningen voor mildheid, mindfulness en mededogen. Voor jezelf en voor anderen zorgen in deze moeilijke tijd. 16 sessies van 1,25 uur.

Heartfulnesstraining, ook wel Mindful SelfCompassion (MSC) is ontwikkeld door Kristin Neff. Je zult veel parallellen vinden met de bestseller ‘Zelfcompassie – Stop jezelf te veroordelen’. De ondertitel van het boek zegt het al:

  • Je wordt milder naar jezelf en anderen
  • Je sluit vriendschap met jezelf en ontwikkelt hierdoor meer veerkracht
  • Je verliest jezelf minder in empathie, waardoor je niet (langer) leegloopt in hulp-/zorgrelaties

Deze training is ontwikkeld door o.a. Kristin Neff, schrijfster van de bestseller 'Zelfcompassie' en wetenschappelijk onderzoeker in Houston, VS.
 

Effect van deze training:

Uit onderzoek (een gerandomiseerde trial) onder deelnemers aan de training is gebleken dat deze de volgende effecten heeft:

  • Groei van zelfcompassie, mindfulness en compassie naar anderen.
  • Vermindering van depressie, angst, stress en emotionele vermijding. 
  • Verbetering van sociale verbondenheid, tevredenheid over het leven en geluk.

De hierboven gemelde positieve welzijnseffecten bleken een jaar na de training nog steeds aanwezig te zijn. De mate waarin de effecten aanwezig waren, bleek direct gekoppeld te zijn aan de mate waarin deelnemers tijdens de training hadden geoefend (tijdbesteding aan de oefeningen, thuis, tussen de sessies door). (Lees veel meer over deze training op heartfulnesstraining.) 

 

Tijdplanning

Start dinsdag 5 oktober 20:00-21:15. Vervolgsessies wekelijks op dinsdagavond, met uitzondering van de kerstvakantie (28 dec. en 4 jan.). De laatste sessie is gepland op 1 februari 2022.

 

Kennismaking

Er zijn 2 gratis proeflessen die je terug kunt kijken (video), zodat je je kunt oriënteren en nagaan of deze training bij jou past.

 

Praktisch:

We ontmoeten elkaar online, bij voorkeur op een laptop of pc (groot scherm, dat je niet vast hoeft te houden). Je ontvangt hiervoor een uitnodiging met een link om naar Zoom te gaan; hiervoor heb je geen account nodig.

De sessies zijn afwisselend met inleidingen, oefeningen en interactie.

Het is de bedoeling dat je tijdens de training dagelijks thuis oefeningen doet die tijdens de sessies worden toegelicht en die ook in een pdf worden aangeboden. Een deel van de oefeningen is ook ingesproken (audio). Deze pdf's en audio krijg je bij de training en zijn onbeperkt beschikbaar voor eigen gebruik (niet om te verspreiden). De gewenste tijdbesteding is 5 tot 30 minuten per dag, waarbij het advies is om naar 30 minuten per dag te 'groeien', voor zover dat haalbaar voor je is.

 

Aanmelden

Ik wil iedereen die deelneemt vooraf spreken (ook via Zoom), zodat we even kennis kunnen maken en ik iets weet over je achtergrond en je motivatie om deze training te willen volgen. Daarom kun je je uiterlijk 48 uur van tevoren aanmelden. Wil je - zeker bij late aanmeldingen - meteen even aangeven wanneer jij beschikbaar bent voor deze kennismaking? 

Informatie

05 okt 2021 | 16 wekelijkse sessies van 1,25 uur
20.00 - 21.15
325,- d.i. de prijs voor particulieren (incl. BTW)
Minimaal 4 deelnemers.
Maximaal 10 deelnemers.

Waar?

online (Zoom videobellen)

thuis, online

Zelfcompassie (Kristin Neff) - Vermilder de wereld, begin bij jezelf! - 16 dinsdagavonden