04sep 2021
Bieslanddagen 2.0: 2 dagen vol activiteiten op 9 locaties in de natuur (4 & 5 september)

Vrienden van Biesland en Buytenhouttafel
Delft

Op 4 en 5 september zijn er weer de Bieslanddagen. In een nieuw jasje, op negen locaties. Doe mee als vrijwilliger of kom gezellig kijken. Beleef de natuur, wandel en fiets rond in het gebied, doe mee aan activiteiten.

Vernieuwde Bieslanddagen 2.0

Na 13 jaar was het tijd om de Bieslanddagen te vernieuwen. Op 12 mei nam de stichting het initiatief om een Buytenhouttafel bijeenkomst te organiseren om de vernieuwde visie te delen en om input te ontvangen van de community van de Buytenhouttafel. Hierbij delen we de vernieuwde Bieslanddagen 2.0.

Op 4 en 5 september 2021 lanceren we de Bieslanddagen 2.0, waarin we de verbinding maken met de kernwaarden van de gebiedsvisie Buytenhout-west. De diversiteit aan activiteiten draagt bij aan natuurbeleving en natuureducatie voor jong en oud. Het evenement is laagdrempelig en betaalbaar voor bezoekers. Een nieuwe focus is duurzaamheid. We gaan verantwoord om met producten, diensten en catering welke rechtstreek bij de boer, lokaal en/of van Nederlandse bodem komen. Ook nemen we onze verantwoordelijkheid in vraagstukken hoe duurzaam om te gaan met afval, toiletgebruik en mobiliteit.

Het verspreiden van gebieden

De Bieslanddagen 2.0 is meer verspreidt over het gebied. Delftse hout, Bieslandse polder, Bieslandse bos en klein Delfgauw zijn onderdeel van de Bieslandagen 2.0. Ook zal één locatie van het Hertenkamp aansluiten. Gebiedsgebonden locaties die aansluiten bij de doelstellingen en visie van het evenement Bieslanddagen zijn een onderdeel geworden van de Bieslanddagen 2.0. Iedere locatie heeft een eigen thema met bijpassende activiteiten waar organisaties en initiatieven uit de buurt aansluiten.

Doe je mee?

  • met het maken van de wandelroute ‘De waarde van Buytenhout’? Het digitaliseren of het delen van verhalen bijvoorbeeld?
  • door een activiteit aan te bieden voor de bezoekers? Iets met natuur, cultuur, creativiteit past sowieso bij de Bieslanddagen 2.0
  • op de Buyten Markt te staan met bijzondere producten? Reserveer dan een plaats op de Buyten Markt.
  • als levende wegwijzers? Op een leuke manier help jij bezoekers de weg te wijzen.
  • met hand en spandiensten? Om tijdens het evenement hier en daar bij te springen?
  • met helpen op- en afbouwen? Genoeg voorbereidingen dus je hulp is erg fijn.
  • door een muzikale beleving te geven? Samen met het koor of juist alleen met je gitaar in de polder?

Natuurlijk zorgen wij ervoor dat we samen met alle vrijwilligers dit natuurfeestje op een leuke manier kunnen afsluiten.

 

Natuurlijk ben je welkom om 'gewoon' als bezoeker langs te komen. Kijk op de website van de Bieslanddagen voor het programma.

Kom op de fiets!

Tenzij je moeilijk te been bent, kom je natuurlijk op de fiets. Dat is beter voor mens en milieu, het voorkomt chaos en je verplaatst je gemakkelijk tussen de negen locaties.

Informatie

04 sep 2021 t/m 05 sep 2021 | 2 dagen, 9 locaties
12.00 - 17.00

Waar?

Delftse Hout, Bieslandse polder, Hertenkamp, e.a.

Delft

Bieslanddagen 2.0: 2 dagen vol activiteiten op 9 locaties in de natuur (4 & 5 september)