Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

14dec 2020
Groepsmeditatie - hardop mediteren en reflecteren - een ontdekkingstocht

Esther Hasselman
thuis, online

Deze methode helpt om er meer bij te blijven tijdens de meditatie. We gaan samen op ontdekkingstocht en merken op wat er gebeurt als tijdens de meditatie (af en toe) ervaringen in het moment hardop worden uitgesproken.

Ontstaan

Deze werkvorm, waarbij we hardop delen wat we ervaren tijdens het mediteren, is ontstaan vanuit de wens om een overgangssituatie te creëren tussen het stil mediteren en daarna in de groep uitwisselen van ervaringen.

Groepsproces

Naast de positieve ervaringen (nadat je eerst even hebt moeten wennen, natuurlijk) van het makkelijker om erbij te blijven. Ook ontstaan er interessante ervaringen binnen de groep: we hebben invloed op elkaar, er ontstaan overeenkomsten en verschillen in de beleving, die soms bevestigend en soms heel nieuw en verrassend zijn.

Doe mee en ervaar het zelf!

Praktisch

Na een korte introductie en meditatie in stilte maken we twee of drie rondes, waarin we 15 tot 20 minuten hardop mediteren en daarna bespreken wat ons is opgevallen. We kijken samen hoe het loopt en wanneer er een natuurlijke afronding ontstaat.

Voor wie?

Het is wenselijk dat je minimaal een klein beetje ervaring hebt met mindfulness meditatie voordat je aan deze groep deelneemt. Heb je dat nog niet, dan kun je een app downloaden (bijvoorbeeld Headspace of de VGZ-app) en voorafgaand aan deze sessie minimaal vijf keer een meditatie doen door een audio op deze app af te spelen.

Aanmelden

Meld je minimaal 1 dag vóór deze bijeenkomst aan, zodat ik je een zoom-link kan sturen.

De sessie gaat door met minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. Indien er veel belangstelling is, komt er een extra sessie.

Informatie

14 dec 2020 | 'inloop' en audiocheck v.a. 19:45
20.00 - 21.30
0,00

Waar?thuis, online

Contact

Groepsmeditatie - hardop mediteren en reflecteren - een ontdekkingstocht