Gelukkig Samengesteld Gezin | Praktijk Trotse Moeders

Marga van Holsteijn
Delft

Als stiefexpert ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen met een samengesteld gezin. Het runnen van een stiefsysteem is een flinke uitdaging. Ik help stiefmoeders om zelfbewust en met vertrouwen hun plek in het gezin in te nemen.

Ik begeleid stiefmoeders die worstelen met emoties als boosheid, schuldgevoel, schaamte, machteloosheid, verdriet.  

Ik help jou te kijken naar het gedrag van de (stief-)kinderen, maar vooral naar je eigen rol als (stief-)ouder. Je ontdekt hoe een samengesteld gezin wezenlijk anders is dan een 'gewoon' gezin. Je krijgt inzicht in wat je kunt doen, wat je kunt laten, wat je kunt veranderen, hoe je je steviger kunt voelen, met meer vertrouwen en zelfvertrouwen. Zo ontstaat er  ontspanning, rust en ruimte bij jezelf en in het gezin. 

Je kunt bij mij terecht voor een gesprek (live of online). Inzicht en wat tips zijn vaak voldoende om weer verder te kunnen. 

Ook kun je de gratis e-gids 'Stief zonder stress' aanvragen of het online Stiefkompas.

Met het traject 'Gelukkig Samengesteld' ontdek je waar bepaalde patronen vandaan komen en hoe je deze kunt doorbreken. Je weet wat jouw plek en rol in het gezin is. Je staat sterker in je schoenen en je hebt meer vertrouwen in de toekomst van je (stief-)gezin.  

Je kunt ook een individuele familieopstelling doen. Daarmee onderzoek je wat jij onbewust meedraagt vanuit jouw familiesysteem en hoe dit invloed heeft op jouw (stief-)kinderen. 

Informatie vind je op de website van Praktijk Trotse Moeders. Je kunt me ook mailen of bellen.  

Over individuele familieopstellingen kun je ook meer lezen op deze site van Bewust Delft, bij de rubriek 'Persoonlijke groei/Familieopstellingen'.

 

Over Marga van Holsteijn

Ik ben Marga van Holsteijn, stiefexpert en familieopsteller bij Praktijk Trotse Moeders. Ik ben getrouwd en heb een dochter (1999) en een stiefdochter (1989), die een grote spiegel voor me zijn. Ik kan veel van hen leren over mezelf. Ik heb de opleiding HBO Jeugdwelzijnswerk gevolgd en de opleiding HBO 'Kinder- en jeugdtherapie en werken met ouders'. Daarnaast heb ik trainingen gedaan m.b.t. samengestelde gezinnen en systemisch werk (familieopstellingen)

Ik ben in 2008 met mijn praktijk gestart. Na een paar jaar heb ik de omslag gemaakt van het werken met kinderen naar het begeleiden van ouders. Ik merkte dat er zo'n grote wisselwerking is tussen ouders en kinderen dat ik mij voortaan wilde richten op ouders. Die kunnen een verandering in het contact met hun kind in gang zetten. Ik heb me gespecialiseerd in het werken met stiefmoeders én in familieopstellingen.  

Ik hou van wandelen en fietsen in mijn 'achtertuin', de Delftse Hout. Als het mooi weer is zit ik graag úren met een boek op een terrasje. Het Waddengebied is mijn ultieme vakantiebestemming, ik ben dol op Schiermonnikoog en Vlieland.  

 


Praktijk Trotse Moeders

Marga van Holsteijn

Insulindeweg 262
2612 EN Delft

Gelukkig Samengesteld Gezin | Praktijk Trotse Moeders