Yoga, Adem en Bewust-Zijn in Delft

Suzanne Niepce Yoga, Adem en Bewust-Zijn in Delft
Delft

Ervaren wat voor jou goed voelt, keuzes maken die bij jou passen? Ik help jou d.m.v. yoga en bewust ademen meer in contact te komen met jouw lichaam. Terug naar wie je in de basis bent, zodat je deze ervaring ook mee neemt als je van de mat af stapt.

Saswitha hatha yoga is een vorm van hatha yoga, waarbij de yoga­houdingen en variaties zorgvuldig worden opgebouwd en je bewust contact maakt met je lichaam, gevoel en bewustzijn. Deze vorm van hatha yoga brengt je op subtiele wijze bij je eigen innerlijke ervaring. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan je eigen mogelijkheden. Gedurende de les ontstaat een meditatieve concentratie die leidt tot verstilling.

Yin yoga is een zachte vorm van yoga, waarbij je in iedere houding op zoek gaat naar jouw persoonlijke variatie. Je vraagt 60-70 procent van jouw maximale kunnen. Er wordt tijdens de les gebruik gemaakt van props, zoals bolsters, kussens en blokken. We blijven 3 à 5 minuten in iedere houding, waardoor je dieper naar binnen keert. Yin Yoga werkt door op het dieper gelegen bindweefsel, waardoor je meer ruimte ervaart en flexibeler wordt. Bij Yin yoga wordt er uitgegaan van de meridianen kennis en de elementen leer vanuit de Chinese geneeskunde.

Mijn yoga lessen zijn gevarieerd, waarbij er vaak een thema centraal staat. Ik laat mij inspireren door de seizoenen, de chakra's, of iets wat op dat moment mijn aandacht heeft. Mijn manier van lesgeven is nuchter met een vleugje humor.

  • Maandag 09.30-10.45 uur Phoenixstraat 66, Delft.
  • Dinsdag 19.30-20.45 uur Singelstraat 49, Delft.
  • Woensdag 09.30-10.45 uur Phoenixstraat 66, Delft 
  • Donderdag 19.30-20.45 uur Singelstraat 49, Delft (Yin Yoga)
  • Vrijdag 09.30-10.30 uur Online

Meld je aan voor een proefles via mijn website.

 

Over Suzanne Niepce Yoga, Adem en Bewust-Zijn in Delft

Ben je gelukkig? Mijn antwoord was nooit volmondig ja. Ik piekerde veel, was voor veel dingen angstig en had vaak sombere gedachten.

Na de bevalling van mijn eerste kindje, sliep ik steeds slechter en kon ik mij op geen enkele manier meer ontspannen. Ik deed al een aantal jaar aan yoga, maar dit gevoel leek sterker dan ik zelf.

In die periode kreeg ik steeds meer de behoefte om mij verder te gaan verdiepen in yoga. In 2011 startte ik aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven, die ik in 2019 succesvol heb afgerond. 

Ik ontdekte dat Yoga mij laat leven in plaats van het gevoel soms te moeten overleven. Het werkt voor mij ondersteunend, brengt mij voorbij mijn gedachten en in contact met mijn lichaam. Hierdoor ervaar ik meer stabiliteit en rust. Ik luister steeds meer naar mijn gevoel en maak van hieruit keuzes die bij mij passen.

Naast het geven van yoga lessen, wat ik sinds 2017 met heel veel liefde en passie doe, ben ik gelukkig getrouwd en moeder van 2 kinderen. Na 23 jaar werkzaam geweest te zijn bij de KLM in diverse functies, heb ik begin 2021 het roer omgegooid. Ik had behoefte om mijn leven anders in te richten. Meer structuur en regelmaat en meer ruimte voor yoga. Zo heb ik in april 2021 besloten om voor mij zelf te starten als zelfstandig yoga docent en mijn liefde voor yoga verder te ontplooien.


Yoga, Adem en Bewust-Zijn

Suzanne Niepce

Van der Maareltuinen, 9
2614KN Delft

Lid van beroepsvereniging

Yoga, Adem en Bewust-Zijn in Delft