Yoga, Pilates, Massage, Counseling

Iris Plukaard
Delft

Uit je hoofd, in je lichaam. Yoga en pilates docente Iris geeft op diverse locaties les in Delft. Yoga kan je helpen te leren ontspannen d.m.v. asanas(houdingen) waarbij de adem centraal staat. Voelen en luisteren naar je lichaam.

Yoga en pilates docente Iris geeft al jaren met plezier les. Zij houdt zich al meer dan 20 jaar bezig met yoga. Yoga heeft haar door moeiljke tijden heen geholpen. Haar doel is om mensen niet alleen ontspanning en lenigheid uit yoga laten ervaren, maar vooral ook de helende kracht voor lichaam en geest. Zeker in deze snelle maatschappij waarin we zo ontzettend veel moeten. 

De lessen zijn ook toegankelijk voor mensen zonder ervaring. Bij blessures zoals rugklachten, nek en schouderklachten, burn out kan yoga ook zeker verlichting geven. De focus ligt op het kijken naar wat wel haalbaar is, i.p.v. te kijken wat niet (meer) haalbaar is op dit moment. Ook privéles en yogacoaching is mogelijk. De lessen vinden plaats in de Voorstraat 51 en in het Buitenhuis aan de Voorhofdreef.  

 Massage  Tevens geeft Iris aan de Voorstraat 51 ayurvedische massage. Even een moment voor jezelf. Ontspanning. Geef jezelf een cadeautje!  

Counseling / Therapie  Niet lekker in je vel? Uit je hoofd in je lichaam. Samen kijken we wat het best voor jou werkt. Tools die ingezet kunnen worden :  yoga, meditatie, mindfulness, ademhaling, yoga nidra, ayurveda. Er wordt niet alleen gekeken naar je klachten. Juist de oorzaak achterhalen is belangrijk,niet alleen het bestrijden van de symptomen.

 

Over Iris Plukaard

Mijn naam is Iris Plukaard.  Ik had een drukke kantoorbaan, maar door een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven, ben ik een andere weg ingeslagen. Mijn tweelingzus Linda is in 2013, overleden.  Op haar aanraden ben ik mijn passie gaan volgen. Dat was yoga voor mij. 

Na diverse opleidingen en een reis naar een ashram in India, besloot ik mij verder te specialiseren in verschillende vormen van yoga. O.a. poweryoga, kinderyoga, zwangerschapsyoga, yin yoga, yoga nidra, ayurveda en pilates. Ik heb mij steeds meer verdiept in de therapeutische werking van yoga. Ook heb ik in 2021 een opleiding tot all-round counselor afgerond ( specialisatie rouwverwerking & stress).  


Yoga Mariposa

Iris Plukaard

R. Holstlaan 845
2624KC Delft

Yoga, Pilates, Massage, Counseling