Coaching bij Stress- en Burnout klachten en werken aan Balans

Esther Hasselman Coaching en Training
Delfgauw

Kom (weer) op je eigen levenspad en vertrouw op je eigen-wijsheid. Voorkom dat je uitvalt met stressklachten. Herstel sneller met specialistische stress- en burn-outcoaching.

"Stress is dé epidemie van de 21 eeuw"

(Wereldgezondheidsorganisatie)

Druk, druk, druk. Dat is het nieuwe normaal in onze maatschappij. Maar is het wel echt normaal?

Wist je dat 1,2 miljoen werknemers in Nederland last hebben van burn-out klachten? Dat is 16%!

We vragen veel van onszelf en gaan soms voor lange tijd over onze grenzen heen. Dan plegen we roofbouw op ons lichaam. Vroeg of laat trekt dat lichaam aan de noodrem. Dan kunnen we niet meer. Letterlijk!

Ik heb al veel mensen in mijn praktijk gezien die last hadden van angst, kort lontje, slaapproblemen, veel ziek zijn, problemen met ademhaling of spijsvertering, niet meer helder kunnen denken, spierpijn ... tot depressie en lichamelijk echt niet meer functioneren aan toe.

Meestal starten we met tot rust komen. Een dagritme, matige activiteit, goed voor jezelf zorgen. Daarna ontstaat dan ruimte om te gaan kijken naar de oorzaken en aanleidingen en wat je zelf kunt doen om duurzaam weer fit, vitaal en met plezier in het leven en werk te staan.

Wist je dat

  • bijna alle mensen die burn-out raken weer helemaal herstellen?
  • veel mensen helaas heel lang thuis zitten zonder begeleiding? Ik noem dat piekerverlof ;-)
  • werkgevers vaak bereid zijn de kosten voor gespecialiseerde stress- en burn-outbegeleiding te vergoeden?

 

Natuur als spiegel

De natuur heeft geen haast, maar alles wordt volbracht.

De natuur helpt een handje; zij spiegelt, troost en inspireert. Inzichten komen vaak vanzelf en emoties zijn welkom en hanteerbaar. Je komt op een dieper niveau, bij je intuïtie of je onderbewuste. Daar vind je je eigen-wijsheid

Ik hou van vertragen. Langzaam gaan, zodat je meer tijd hebt om waar te nemen. En om niet voorbij te gaan aan het leven zoals het zich op dit moment ontvouwt. Het vogeltje horen fluiten, de zon op je huid voelen en ook die kleine spanning in je buik of in je kaken opmerken. Als je meer opmerkt, kun je beter voor jezelf zorgen. En je ontdekt wat er voor jou écht toe doet. 

 

Over Esther Hasselman Coaching en Training

Mijn ouders' vechtscheiding, mijn puberteit, HSP en goed kunnen leren ... deze cocktail maakte dat ik in mijn hoofd ging wonen. 20 jaar lang maakte ik carrière in de zakelijke dienstverlening. Totdat ik me rond mijn 40e begon af te vragen of het leven niet meer te bieden had. Waartoe ben ik op aarde? Of praktischer: waarvoor kom ik met plezier mijn bed uit?

Ik ben me gaan verdiepen in bewustzijn en onderbewustzijn, volgde een coachopleiding en werd mindfulness- en compassietrainer. Sinds 2011 heb ik mijn eigen praktijk. Geen dag spijt :-) Ik ontmoet veel mensen, wandel een stukje met ze mee (vaak letterlijk, in de natuur) en zie hoe ze met een zetje hier een een steuntje daar weer heel stevig op hun eigen pad komen. Ik geniet ervan als mensen opbloeien, zichzelf durven zijn en vrij en gepassioneerd in het leven staan.

Ik ben geboren en getogen in Twente, heb een half leven gewoond en gewerkt in Utrecht en ben in 2017 geland in Delfgauw, vlakbij Delft en het Delftse Hout. Daar woon ik nu met mijn lieve vriend en kat.


Esther Hasselman Coaching en Training

Esther Hasselman

Dijkgraafstraat 18
2645 KN Delfgauw

Lid van beroepsvereniging

Coaching bij Stress- en Burnout klachten en werken aan Balans