(natuur)Voedingsadvies | voor volwassenen en kinderen.

Niky Steendam-Jobse - Een kwestie van eten
Delft

Voeding kan je gezondheid op diverse manieren positief beïnvloeden. Maar wat is nu precies goede voeding voor jou? Welke voeding helpt je om jouw doelen te bereiken? Hiermee en met nog vele andere voedingsvragen, kan ik je verder helpen.

Ik geef voedingsadvies en -begeleiding aan volwassenen en kinderen. Mijn uitgangspunten hierbij zijn natuurlijke en zo min mogelijk bewerkte voeding; geen pakjes en zakjes, maar échte voeding, van goede kwaliteit. 

De hulpvragen en doelen waarmee je bij mij kunt komen, lopen zeer uiteen. Enkele voorbeelden:

 • Spijsverteringsklachten (darmklachten, brandend maagzuur etc.). 
 • Versterken van het afweer-/immuunsysteem.
 • Omgaan met voedselovergevoeligheid.
 • Bloedsuikerschommelingen.
 • Vermoeidheidsklachten.
 • Voeding tijdens de zwangerschap en/of voor je kindje in de eerste 1000 dagen. 
 • Een gezond voedingspatroon voor je kind.
 • Hoofdpijn of migraine.
 • Terug naar een gezond gewicht.

Maar ook:

 • Meer kennis over voeding, waardoor je bewuste keuzes kunt maken
 • Eten zonder restricties en mét ruimte om te genieten.

Wanneer we hier samen mee aan de slag gaan, is er altijd één overstijgend doel; een verbetering van je gezondheid, je leefstijl en daardoor je vitaliteit. Hierdoor kom je ook lekkerder in je vel te zitten. Gezondheidswinst op alle vlakken!

Hoe help ik jou

Ik bekijk je voedingspatroon en leefstijl, leg dit naast je te behalen doel en maak op grond daarvan een persoonlijk voedingsadvies. Ik leer je wat je lichaam nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. Wat gaat al goed en waar is verbetering mogelijk. We kijken samen met welk traject je het beste geholpen bent. Dit is persoonlijk en afhankelijk van het gestelde doel. 

Naast een 1 op 1 traject, behoren voorlichting over voeding en groepstrajecten ook tot de mogelijkheden. 

 

Over Niky Steendam-Jobse - Een kwestie van eten

De relatie tussen voeding en gezondheid heeft al vele jaren mijn interesse.
Dit is o.a. ontstaan door mijn eigen voedselintoleranties (gluten en lactose), de diagnose ‘ziekte van Hashimoto’ en hierbij behorende (medische) ervaringen.
Door mijn voeding aan te passen, word ik hier echter nauwelijks door beperkt en heb ik weer volop energie!

Tijdens het (op)voeden van mijn kinderen, kwam daar nog meer bewustwording én interesse rondom voeding en het gezond zijn en blijven bij. Je wilt je kinderen immers zo gezond mogelijk groot brengen en hier zo lang mogelijk van kunnen genieten.

Ik kom oorspronkelijk uit het onderwijs, waar ik 21 jaar heb gewerkt. Gedurende deze jaren kwam ik veel kinderen tegen met diverse (langdurige) ziektes, lichamelijke klachten en overgewicht. Wanneer ik zag of hoorde wat zij aten, was mijn verbazing groot. Er is zo weinig kennis over voeding bij veel ouders, scholen en kinderen.

Zowel mijn privé- als mijn werksituatie hebben ervoor gezorgd dat ik het roer heb omgegooid en o.a. de opleiding tot natuurvoedingsadviseur heb gevolgd. Hierna volgden de specialisaties 'Darmvitaal' en 'Kinderen en natuurlijke voeding'. Ik ben ontzettend gemotiveerd om mijn kennis en persoonlijke ervaringen met zoveel mogelijk mensen te delen. Dit zodat ook zij kunnen ervaren wat volwaardige voeding met je lijf en welbevinden doet. Ik doe dit vanuit mijn praktijk in Delft, via online consultaties én op diverse scholen in de regio Delft/Den Haag.


Een kwestie van eten

Niky Steendam-Jobse

Phoenixstraat 66
2611 AM Delft

(natuur)Voedingsadvies | voor volwassenen en kinderen.