Voedingsdeskundige & docent, Voedingsadvies en -coaching

Niky Steendam-Jobse - De Voedingsjuf
Delft

“Het is mijn missie om kinderen en de volwassenen om hen heen, kennis en bewustwording bij te brengen over de voedingskeuzes die ze maken.”

Dit doe ik door voedseleducatie en voorlichting te geven aan kinderen en de volwassenen om hen heen. Dit in het onderwijs en binnen de kinderopvang. Aan kinderen, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, etc.

Daarnaast geef ik ook 1 op 1 coaching en advies. Dit m.b.t. voeding & leefstijl. Ik doe dit op basis van natuurlijke voeding. Genetisch gezien zitten we namelijk nog precies hetzelfde in elkaar als onze verre voorouders. Alleen onze omgeving is enorm veranderd. Qua voeding, maar ook qua beweging en prikkels. Het grootste deel van wat we eten komt niet meer overeen met wat ons lichaam nodig heeft. Hierdoor ontstaat een mismatch, met de nodige klachten en ziektes tot gevolg. Helaas komen deze op steeds jongere leeftijd al naar voren.

Ik leer je begrijpen wat een kinderlijf nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen groeien en ontwikkelen. Dit binnen onze huidige tijd en samenleving: het beste van twee werelden. Zodat je bewuste voeding- en leefstijlkeuzes kunt maken voor je kind én het hele gezin. Gezond eten doe je altijd samen. 

Zie ik je snel?

Over Niky Steendam-Jobse - De Voedingsjuf

Voordat ik mijn avontuur als De Voedingsjuf begon, heb ik ruim 20 jaar in het onderwijs gewerkt. Gedurende deze jaren kwam ik veel kinderen tegen met diverse (langdurige) ziektes, lichamelijke klachten en overgewicht, maar ook met diverse leer-, gedrags- en concentratieproblemen. Ik vroeg mij altijd af wat andere voedingskeuzes hen zou kunnen opleveren.

Ik ben, mede door mijn werk en persoonlijke omstandigheden, al ruim zo'n 15 jaar geïnteresseerd in voeding en de relatie met je gezondheid. De laatste jaren ben ik mij daar steeds verder in gaan verdiepen en professionaliseren. Dit door middel van diverse opleidingen, zelfstudie en contacten binnen het netwerk van de preventieve gezondheid.
Ik besloot mijn passie te volgen en een eigen bedrijf op te starten. In eerste instantie alleen voor persoonlijk voedingsadvies, echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo werd ‘De Voedingsjuf‘ geboren. 

De werking van het brein vind ik ontzettend interessant. Dit is ooit ontstaan toen ik in het onderwijs werkte met kinderen met diverse soorten hersenbeschadigingen. Een paar jaar geleden kwam de opleiding tot 'Breingezondheid en natuurlijk ad(h)d coach' op mijn pad. Hier leerde ik nóg meer over de werking van de hersenen, maar ook hoe je deze werking kunt beïnvloeden door voeding- en leefstijlkeuzes. Dit was ontzettend inspirerend. En 'once you know', you know. Ik zet deze kennis daarom ook in tijdens mijn advies en coaching.


De Voedingsjuf

Niky Steendam-Jobse

Phoenixstraat 66
2611 AM Delft

Voedingsdeskundige & docent, Voedingsadvies en -coaching