Traan en een Lach - Leren Leven met verdriet

Marinka de Groot
Delft

Traan en een Lach begeleidt jou te leren leven mét je verlies. Een verlieservaring kan zo ingrijpend zijn dat je het allemaal even niet meer weet. Aandacht, uitleg over wat rouw nou is én praktische handvatten helpen je weer verder op jouw rouwroute.

Traan en een Lach helpt jou naar een waardevol leven vol betekenis en plezier. Na een overlijden kan je zo'n intens verdriet ervaren en zo van je sokken geblazen worden dat je in het dagelijks leven niet goed meer kan functioneren: 

  • Je slaapt slecht en je vergeet dingen
  • Je hebt geen energie voor wat dan ook.
  • Je twijfelt of je wel goed rouwt.
  • Je denkt dat het nooit meer over gaat.
  • Je wilt je leven anders, maar hoe.
  • Je wilt weer genieten en tevreden kunnen zijn.

Ik help je om weer te ontdekken waar je energie van krijgt. We staan stil bij het overlijden en wie jouw dierbare persoon was. Ik geef je uitleg wat rouw is en wat de impact kan zijn. En hoe je jouw dierbare kan herinneren. Én we besteden aandacht aan hoe je je leven weer opnieuw kan vormgeven. Een leven zonder jouw dierbare fysiek aanwezig, maar wel degelijk in jouw hart. Een rouwroute langs jouw verdriet én jouw herstel. Om te leren leven mét je verdriet. Een toekomst met een traan en een lach!

Met keukentafelgesprekken, on- en offline begeleiding, het online rouwprogramma of een combi loop ik jouw rouwroute een stukje mee op!
Kijk wat rond op mijn website en/of maak vrijblijvend een afspraak!

Wees welkom!

 

Over Marinka de Groot

Haai,

Ik ben Marinka de Groot en woon in Delft. Ik ben moeder, partner, dochter, zus, vriendin, collega. Ik heb dus verschillende rollen en functies :-). Ik hou van kleur en koffie drinken op een terrasje. Ik kan genieten van met vrienden een wijntje drinken en ben gek op escape rooms. Ik ben dol op reizen naar verre landen of stedentripjes dichter bij huis. Maar ook ben ik graag thuis: ik verslind boeken, puzzel me helemaal suf en vind het heerlijk om creatief bezig te zijn.

Ik hou van kleur maar helaas waren een paar jaar terug de dagen voor mij ook een tijd grauw en grijs. En kon ik ook niet genieten van die dingen waar ik zo van hield. Ik weet uit ervaring hoe het is om dierbaren te verliezen. Het doet pijn, je hebt verdriet. Je weet het even niet meer, niet wie je bent, welke rol je hebt. Je moet weer leren leven maar nu mét verdriet.

Ik geloof erin dat iedereen veerkracht heeft en kan leren leven met verdriet.
Want ik sta er ook weer! Mijn leven heeft weer kleur. Ik heb weer energie. Mijn leven is weer vol betekenis en plezier. Ik heb weer een vergezicht op mijn toekomst. Ik kan en mag weer genieten van mijn leven en al die kleine geluksmomentjes.

Dat is ook voor jou weggelegd! Want de momenten dat je met een traan aan je dierbaren denkt blijven. Maar ook komen weer momenten dat je hen herinnert met een glimlach!


Traan en een Lach

Marinka de Groot

Hofzoom 52
2614 VD Delft

Traan en een Lach - Leren Leven met verdriet