Luna - Liefdevolle begeleiding bij uitvaart en afscheid

Helma Luiten
Den Haag

Luna Liefdevol afscheid begeleidt jou bij het vormgeven van een mooie en persoonlijke uitvaart. Met aandacht voor wie de overleden was en wat diegene betekende voor de mensen om hem of haar heen. Ik kan je adviseren over milieuvriendelijke keuzes.

Helma Luiten is uitvaartbegeleider en eigenaar van Luna Liefdevol afscheid. "Wat vind ik het mooiste aan dit beroep? De relatie die je in korte tijd opbouwt en de samenwerking om er een mooie herinnering van te maken. Het is heel bijzonder om een tijdje met een familie mee te lopen op een intens moment in hun leven. Ik hoop dat ik wat lichtheid breng in de uitvaartwereld. Geen stijfheid, maar persoonlijk contact. Nabijheid zou je kunnen zeggen, waardoor een afscheid precies zo kan gaan zoals de overledene was en zoals de nabestaanden het willen".

Over Helma Luiten

In 2017 heb ik Luna Liefdevol afscheid opgericht, om op mijn eigen manier, met liefde en aandacht, uitvaarten te begeleiden. Een bewuste keuze die ik maakte na het overlijden van mijn vader, en achteraf gezien al gekiemd was tijdens de ziekte en het overlijden van mijn lieve vriendin Johanne, 15 jaar daarvoor. 

Ik heb een achtergrond in Industrieel Ontwerpen aan de TU in Delft en ben werkzaam geweest in duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij TNO in Delft. Ik heb dus lang in een technische omgeving gewerkt, waar ik vooral de 'softe kant' van techniek onderzocht: wat willen mensen en wanneer zijn ze bereid te keizen voor duurzamere oplossingen. Het verbinden van hoofd en hart heb ik meegenomen naar mijn nieuwe vak.

In 2016 heb ik de opleiding tot uitvaartbegeleider gevolgd bij Meander in Zwolle. Hier heb ik de veelzijdigheid van het vak en de kracht van luisteren en rituelen leren kennen. Halverwege deze opleiding heb ik mijn baan opgezegd, om mijn nieuwe toekomst een kans te geven.

Ik ben een rustig en aandachtig persoon, creatief en uit op echte verbinding. In mijn vrije tijd schilder ik portretten, lees ik veel en fiets, ren of wandel ik graag door het Delftse Hout.

Samen met mijn lieve man hebben we twee geweldige dochters. En wonen we in Den Haag Ypenburg.

 


Luna Liefdevol afscheid

Helma Luiten

Oeverwallaan 7
2498 BV Den Haag

Luna - Liefdevolle begeleiding bij uitvaart en afscheid