Shiatsu therapie

Shiatsu4life
Delft

Shiatsu is een effectieve therapie, gebaseerd op oosterse principes van gezondheid. Door het geven van druk op bepaalde plaatsen van het lichaam gaat de levensenergie (Ki) weer goed door het lichaam stromen en nemen klachten af. Je balans herstelt.

Shiatsu ontspant, geeft rust en bevordert de conditie van lichaam en geest. Resultaat: minder stress in lichaam en geest. Je (her)vindt meer balans in je leven.
Shiatsu vermindert klachten door vanuit de oorzaak te behandelen. Dat zorgt voor blijvende verbetering.

Toepassing
Shiatsu kan worden ingezet bij uiteenlopende klachten, bijvoorbeeld:

  • Nek-, rug- en schouderklachten
  • Spier- en gewrichtspijnen
  • Hoofdpijn en migraine
  • Spijsverterings-, maag- en darmklachten
  • Burn-out en depressie
  • Vermoeidheid en slaapproblemen
  • Emotionele spanning en stress
  • Concentratieproblemen, angsten en onrust
  • Menstruatiepijn, PMS en overgangsklachten
  • Maar denk ook aan Long Covid of Tinnitus.

Wanneer niet
Bij koorts of een zware virusinfectie, of bij een besmettelijke huidziekte, of wanneer je net geopereerd bent, trombose of open wonden hebt, wordt een Shiatsu-behandeling afgeraden. 
Shiatsu is geen vervanger van de reguliere geneeskunde.

Sociale Onderneming
In mijn praktijk wil ik ook cliënten ontvangen en behandelen die financieel minder draagkrachtig zijn. Waarom zouden alleen "rijke mensen" van shiatsu kunnen profiteren? We maken hierover individuele afspraken. Dat is mijn visie op sociaal ondernemen (kortweg ;-)). 

Over Shiatsu4life

Na het afsluiten van een loopbaan in techniek en innovatie ben ik shiatsu therapie gaan studeren bij de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu. Ik wilde daarmee vorm geven aan andere aspecten van de omgang met mensen: gericht op gezondheid en de rol van intuïtie. 

Ik heb leren kijken naar de héle mens in al zijn/haar complexiteit en wonderlijke samenhang (holistisch). Dat maakt het vak van shiatsu therapeut voor mij zo boeiend. De opleiding heeft me verrijkt in voelen en handelen en de behoefte vergroot om me blijvend te verdiepen in de oosterse, maar ook de westerse, intuitieve, holisitiche benadering van gezondheid en ziekte, van het hele leven eigenlijk (shiatsu4life !). Ik blijf dan ook verdieping en verbreding zoeken door nascholing en zelfstudie, zodat ik de cliënt beter kan ondersteunen.

Door mijn uitgebreide ervaringen in de wereld van techniek, zakelijke dienstverlening en innovatie kan ik ook een goede gesprekspartner zijn voor mensen die in dat veld werken en problemen ondervinden.

Naast shiatsu is muziek mijn andere, grote passie, met name zingen in kleine ensembles en met repertoire uit de 14de tot en met de 17de eeuw.
En ik let natuurlijk op mijn gezondheid, door goed te bewegen en te eten. 


Shiatsu4life

Ed Mos

Molenweide 18
2614 LK Delft

Lid van beroepsvereniging

Shiatsu therapie