Zingen voor kinderen en volwassenen

Koorschool Delft
Delft

Bij Koorschool Delft kunnen kinderen en volwassenen goed leren zingen. Voor kinderen zijn er koorklassen vanaf 4 jaar en voor volwassen privéles, koorprojecten, workshops en cursussen.

Koorschool Delft biedt gedegen klassiek zangonderwijs op een eigentijdse manier, voor kinderen en volwassenen. We streven naar een hoog artistiek niveau. Muziektheorie en van blad zingen gaan hand in hand met de ontwikkeling van ieders eigen stem. Daarmee bouwen de leerlingen in koorverband ook aan muzikale zelfstandigheid. Koorschool Delft verzorgt ook op maat gemaakte projecten op locatie voor basisscholen, centra voor buitenschoolse opvang en bedrijven. 

Voor volwassenen zijn er koorprojecten, workshops, masterclasses en cursussen. We bieden ook op maat gemaakte workshops en bij IKEA Delft leidt van een van de docenten van de Koorschool een personeelskoor.

Voor de workshops werken we ook samen met internationaal en nationaal bekende zangers en dirigenten.

Over Koorschool Delft

Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik altijd heel graag zong. Alleen of samen, op school, bij verjaardagen thuis. 

Na de middelbare school en zingend in 2 koren werd het mij steeds duidelijker dat er bij écht goed zingen nog veel meer komt kijken dan liefde voor muziek en enthousiasme voor zang. Ik besloot van zingen mijn vak te maken. In het jaar 2000 voltooide ik mijn conservatoriumstudie klassieke solozang. Daarna begon ik een eigen lespraktijk in Rotterdam en trad daarnaast regelmatig op als soliste.

In 2015 ben ik in Delft komen wonen en breidden mijn werkzaamheden zich alleen maar uit. Naast privézangles dirigeerde ik ook een aantal koren en ontwikkelde ik een aantal kortlopende koorprojecten. En voor de zomer organiseer ik jaarlijks zangvakanties in Oostenrijk, Engeland en straks in 2021 (hopelijk) Spanje. 

ik heb een jaar als docente aan de toenmalige Zangschool Zuid-Holland, tegenwoordig Academy of Vocal Arts geheten, kweekplaats van topkinderkoren gewerkt. Daar ontstond mijn droom om zelf een koorschool te starten, met koorklassen voor kinderen én volwassenen.

Anno 2016 was mijn koorschool een feit. In Delft. Wat mij betreft kan er op het historische Bagijnhof, waar muziek van oudsher een belangrijke rol heeft gespeeld, niet genoeg gezongen worden. Graag en goed.

Werken met amateurzangers vind ik het leukste wat er is. Door goede coaching, ‘klassiek degelijk’ maar met leuke eigentijdse methoden, kunnen die immers heel veel presteren. Goed zangonderwijs vergroot hun plezier in de muziek enorm, en dáár gaat het mij om! Dat zangplezier is volgens mij nergens groter dan in een koor, waar samen graag én goed zingen een magische ervaring kan zijn. Koorzangers weten wat ik bedoel!


 


Koorschool Delft

Petra Weijers

Bagijnhof 27
2611 AN Delft

Lid van beroepsvereniging

Zingen voor kinderen en volwassenen