Heartfulnesstraining - Van hard naar HART voor jezelf met Mindfulness en Zelfcompassie

Esther Hasselman Coaching en Training
Delft

Hoe zou het zijn als je je eigen beste vriend(in) was? Leer (eerst!) voor jezelf te zorgen en je hart zal vanzelf overstromen.

Stel je voor dat je je eigen beste vriend(in) zou zijn ...

We zijn vaak zo kritisch naar onszelf. In onze maatschappij lijkt het er soms op dat compassie voor anderen meer geaccepteerd is dan compassie voor onszelf. Maar vriendelijkheid begint bij onszelf!

Vermilder de wereld, begin bij jezelf.
~Loesje


Heartfulnesstraining (mindfulness en zelfcompassie) is geheel gewijd aan vriendelijkheid voor, en acceptatie van, onszelf. Er wordt wel aandacht besteed aan onze relatie met anderen, maar steeds vanuit het idee om voor onszelf te zorgen. 
 

Verdieping van mindfulness? 

Het is geen mindfulnesstraining, maar mindfulness is een van de drie pijlers van zelfcompassie. Je kunt zelfcompassie dan ook doen na de mindfulnesstraining. Maar dat hoeft niet:

  • 50% van de deelnemers heeft al ervaring met mindfulness;
  • 50% heeft heeft geen mindfulnessachtergrond. 

 


Drie pijlers

De training is gebouwd op deze drie pijlers:

  • Aandacht (mindfulness, openheid, opmerkzaamheid);
  • Verbinding (erkenning van je eigen menselijkheid en die van anderen);
  • Vriendelijkheid en compassie voor jezelf. 


Vrij, onbevangen en voluit leven

Voor mij staat zelfcompassie gelijk aan vrij, onbevangen en voluit leven. Met zelfcompassie 'in the pocket'

  • durf je meer risico's te nemen;
  • heb je minder faalangst;
  • herstel je sneller als er iets fout is gegaan;
  • ben je veerkrachtig;
  • geniet je volop van het leven, met alles erop en eraan! 


Ook iets voor jou? Kom snuffelen!

Neem het niet zomaar aan omdat ik het zeg; onderzoek het zelf. Ik geef voorafgaand aan de training altijd introductieworkshops, maar je kunt ook eerst even rondsnuffelen op het internet: er zijn filmpjes op YouTube van Kristin Neff en zij heeft dé bestseller over zelfcompassie geschreven. 

 

Vragen zijn welkom

Bel, mail of app mij gerust om even van gedachten te wisselen over wat jou kan helpen om verder te groeien in bewustzijn. 

Over Esther Hasselman Coaching en Training

Mijn roots liggen in Twente, waar ik als kind graag buiten was en speelde. Toen ik 11 was gingen mijn ouders uit elkaar en in combinatie met de puberteit werd het allemaal wat veel. Ik vluchtte in mijn hoofd. Het duurde tot mijn 33e levensjaar voordat ik weer in mijn lijf kwam, weer naar buiten ging en mijn fijngevoeligheid hervond. Eigenlijk ben ik altijd al een coach en trainer geweest, maar in 2010 werd ik dat ook echt. Mijn pad liep via ervaringgericht leren en mediteren, via mindfulness naar compassie en hartyoga. En nu? Ik wil me graag verbinden. Ik kom van mijn meditatiekussen af en oefen mindfulness en compassie in relatie met de natuur en met andere wezens. 

In de natuur komen de antwoorden heel natuurlijk, dus daar ga ik graag met met trainees en coachees naartoe. Maar soms past een veilige ruimte met vier muren beter bij de soms delicate processen die er zijn. 

Woorden die bij mij passen zijn zachtmoedigheid, vertrouwen ... en ook humor! Want het leven wordt steeds mooier, leuker en grappiger als je jezelf en het leven écht kent! 

 

Ik ben momenteel werkzaam als wandel-/natuurcoach (vooral in het Delftse Hout) en zelfzorgtrainer (in Delft en Rotterdam). Daarnaast coördineer ik Bewust Delft samen met Philp Derks. 


Esther Hasselman Coaching en Training

Esther Hasselman

Nieuwe Langendijk 3
2611 VG Delft

Lid van beroepsvereniging

Heartfulnesstraining - Van hard naar HART voor jezelf met Mindfulness en Zelfcompassie

Wat doe ik nog meer?

Coaching - Wandelcoaching
Begeleiding bij Loopbaan- en Levensvragen en bij Stress- en Burnout klachten
Delfgauw
Kom (weer) op je eigen levenspad en vertrouw op je eigen-wijsheid.
16apr
Workshop
Workshop Mindfulness in de Natuur | de natuur leeft mindfulness an ons voor - ontdek hoe!
Delftse Hout
De natuur leeft mindfulness aan ons voor. Laat je spiegelen en inspireren tijdens een workshop waarin je mindfulness oefeningen doet én geniet van de prachtige natuur. Kom thuis bij jezelf. Vind je eigen natuur (terug) in de natuur.
28mei
Training
Mindfulnesstraining in de Natuur | In 8 weken beter in je vel! (en een kleurtje op je wangen)
Delftse Hout
Dé achtweekse mindfulnesstraining (MBCT / MBSR). Alleen niet binnen in een zaal, maar buiten in de natuur van het Delftse Hout. Coronaproof! We houden ons aan de richtlijnen van de overheid bij deze training. 1,5 meter afstand.
12mei
Online aanbod
Heartfulnesstraining | Mindful SelfCompassion (Kristin Neff) Vermilder de wereld, begin bij jezelf
thuis, online
Heartfulness = hoofd én hart. Oefeningen voor mildheid, mindfulness en mededogen. Voor jezelf en voor anderen zorgen in deze moeilijke tijd. 8 sessies van 2,5 uur.
Coaching - Bedrijfscoaching
ZZP-coaching: In 10 weken naar je droombedrijf - durf jij te springen?
Delfgauw
Ben je een ZZP-er of denk je erover te gaan starten? Vind je het moeilijk om de volgende stap te zetten? Ik help je ontdekken wat je écht wilt en wat je écht weerhoudt om in het diepe te springen. In 10 weken naar je droombedrijf!