Heartfulnesstraining - Van hard naar HART voor jezelf met Mindfulness en Zelfcompassie

Esther Hasselman Coaching en Training
Delft

Hoe zou het zijn als je je eigen beste vriend(in) was? Leer (eerst!) voor jezelf te zorgen en je hart zal vanzelf overstromen.

Stel je voor dat je je eigen beste vriend(in) zou zijn ...

We zijn vaak zo kritisch naar onszelf. In onze maatschappij lijkt het er soms op dat compassie voor anderen meer geaccepteerd is dan compassie voor onszelf. Maar vriendelijkheid begint bij onszelf!

Vermilder de wereld, begin bij jezelf.
~Loesje


Heartfulnesstraining (mindfulness en zelfcompassie) is geheel gewijd aan vriendelijkheid voor, en acceptatie van, onszelf. Er wordt wel aandacht besteed aan onze relatie met anderen, maar steeds vanuit het idee om voor onszelf te zorgen. 
 

Verdieping van mindfulness? 

Het is geen mindfulnesstraining, maar mindfulness is een van de drie pijlers van zelfcompassie. Je kunt zelfcompassie dan ook doen na de mindfulnesstraining. Maar dat hoeft niet:

  • 50% van de deelnemers heeft al ervaring met mindfulness;
  • 50% heeft heeft geen mindfulnessachtergrond. 

 


Drie pijlers

De training is gebouwd op deze drie pijlers:

  • Aandacht (mindfulness, openheid, opmerkzaamheid);
  • Verbinding (erkenning van je eigen menselijkheid en die van anderen);
  • Vriendelijkheid en compassie voor jezelf. 


Vrij, onbevangen en voluit leven

Voor mij staat zelfcompassie gelijk aan vrij, onbevangen en voluit leven. Met zelfcompassie 'in the pocket'

  • durf je meer risico's te nemen;
  • heb je minder faalangst;
  • herstel je sneller als er iets fout is gegaan;
  • ben je veerkrachtig;
  • geniet je volop van het leven, met alles erop en eraan! 


Ook iets voor jou? Kom snuffelen!

Neem het niet zomaar aan omdat ik het zeg; onderzoek het zelf. Ik geef voorafgaand aan de training altijd introductieworkshops, maar je kunt ook eerst even rondsnuffelen op het internet: er zijn filmpjes op YouTube van Kristin Neff en zij heeft dé bestseller over zelfcompassie geschreven. 

 

Vragen zijn welkom

Bel, mail of app mij gerust om even van gedachten te wisselen over wat jou kan helpen om verder te groeien in bewustzijn. 

Over Esther Hasselman Coaching en Training

Mijn ouders' vechtscheiding, mijn puberteit, HSP en goed kunnen leren ... deze cocktail maakte dat ik in mijn hoofd ging wonen. 20 jaar lang maakte ik carrière in de zakelijke dienstverlening. Totdat ik me rond mijn 40e begon af te vragen of het leven niet meer te bieden had. Waartoe ben ik op aarde? Of praktischer: waarvoor kom ik met plezier mijn bed uit?

Ik ben me gaan verdiepen in bewustzijn en onderbewustzijn, volgde een coachopleiding en werd mindfulness- en compassietrainer. Later ging ik me meer verdiepen in spirituele onderwerpen, o.a. de kracht van onze overtuigingen.

Sinds 2011 heb ik mijn eigen praktijk. Geen dag spijt :-) Ik ontmoet veel mensen, wandel een stukje met ze mee (vaak letterlijk, in de natuur) en zie hoe ze met een zetje hier een een steuntje daar weer heel stevig op hun eigen pad komen. Ik geniet ervan als mensen opbloeien, zichzelf durven zijn en vrij en gepassioneerd in het leven staan.

Ik ben geboren en getogen in Twente, heb een half leven gewoond en gewerkt in Utrecht en ben in 2017 geland in Delfgauw, vlakbij Delft en het Delftse Hout. Daar woon ik nu met mijn lieve vriend en kat.


Esther Hasselman Coaching en Training

Esther Hasselman

Dijkgraafstraat 18
2645 KN Delft

Lid van beroepsvereniging

Heartfulnesstraining - Van hard naar HART voor jezelf met Mindfulness en Zelfcompassie