Critical Alignment Yoga en Lichaamswerk in het water

Lotusounds
Delft

Ik help je dichter bij jezelf te komen met Yoga en Lichaamswerk (bij yoga en bij water massage). Door aanwezigheid, adem, bewustwording en bewegen met liefde en zachtheid ontstaat er vertrouwen, ontspanning en overgave.

Ik geef yoga in een studio in Delftstede en ontspannings massages in een warm water bad van 35 graden. Het zijn allebei vormen van lichaamswerk om bewustzijn te vergroten en levens energie meer vrij te laten stromen. 

Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga heeft als basis principe: ontspannen voor bewegen. De adem en meditatieve aandacht is essentieel, in de lessen nemen we de tijd om hiermee te oefenen. Dat bevordert vertrouwen en lichaamsbewustzijn. De bewegingen en ontspanning van deze yoga vorm is vooral gericht op de rugspieren en de wervelkolom, waar veel stress, spanning en patronen vastzitten. Als we dit vrij maken komt er meer vertrouwen, energie, vrijheid, rust en ruimte om te ademen.

Yoga is mogelijk in groeps- of privé sessies.

Water massage

Een 1 op 1 water sessie in warm water van 35 graden kan diepe ontspanning brengen, het geeft beweging en het is een uitnodiging tot meer overgave. Je drijft en laat je bewegen door het water, met een afwisseling van massage, dynamische en rustige bewegingen. Het warme water geeft geborgenheid, zachtheid, en ook een vloeiende speelsheid. Het helpt om los te laten, energie stroming op gang te brengen, en het brengt je dichter bij jezelf. Het gedragen worden in het water geeft een gevoel van diepe ontspanning en overgave.

Een water massage sessie kan voor 1 of 2 personen.

Over Lotusounds

Ik heb een internationale achtergrond, mijn ouders komen uit verschillende landen en we verhuisden naar het Midden-Oosten toen ik vijf jaar oud was. Ik voelde me van jongs af aan al aangetrokken tot sport en bewegen, met zwemmen, voetbal, dansen, surfen en reizen. Het is alsof ik toen al aanvoelde dat bewegen essentieel voor mij was om dingen te verwerken, energie te bewegen, rust te vinden en in mijn lichaam te zijn. Toen ik met school klaar was was ik al nieuwsgierig naar oosterse vormen van meditatie en yoga, gezond eten, en ayurveda herinner ik mij, maar toch duurde het nog lang voordat ik mij daar in ging verdiepen. Ik studeerde Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Aberdeen in Schotland (2000), werkte in tourisme in Nieuw Zealand, en later in het bedrijfsleven en de media in Nederland.

In 2014, een tijd in mijn leven toen ik veel spanning had en uit balans was geraakt, ervaarde ik voor het eerst Critical Alignment Yoga. Ik lag op een stripje in een yoga zaal aan huis, en ik kwam in één keer bij mijn adem, bewustzijn en lichaam tegelijk. Ik vond hier zo'n moment van rust in dat het klopte om deze yoga opleiding te gaan volgen. Ik ging meteen naar de bron, de grondlegger in Amsterdam, en een maand later begon ik aan de 3,5 jarige lerarenopleiding.

Na het afronden van de leraren opleiding raakte ik verder geintereseerd in meditatie. In deze tijd maakte ik op een intieme manier het ziekte process en overlijden van mijn vader mee. Toen hij overleed in 2018 maakte ik de stap om te stoppen met mijn 'ander' werk en nog meer te verdiepen in yoga en meditatie en de heilzame effecten hiervan. Ik reisde naar India, Frankrijk en Portugal voor persoonlijke ontwikkeling door individuele en groepswerk processen. Ik oefenede met Osho-meditatiepraktijken en ‑technieken, shamanisme, energie werk (Aura Reading) en ik ontdekte lichaamswerk in het water.

In zowel het lichaamswerk in warm water als yoga komt mijn passie en missie samen, bewustzijn en heelwording mogelijk te maken via beweging, vertrouwen, ontspanning, stilte en de adem.

Het is mijn missie is om mensen dichter bij henzelf te brengen via lichaamsbeweging, de adem, stilte, meditatie, en bewustZijn. Dit doe ik in Prive en groeps yogalessen en ontspanningsessies in het warm water.


Lotusounds

Louise Tuin

Delftstede
Delft

Critical Alignment Yoga en Lichaamswerk in het water