Inner Compass Massage en Coaching - contact als basis voor groei

Samantha Hosea
Rijswijk (delft-noord)

Ons lichaam vertelt ons heel veel. Door hier naar te luisteren, kun je je beter bewust worden waar je vastloopt. Je lijf is hierbij een ontzettend mooie spiegel en aanraking kan je helpen om deze stukken helder te krijgen, zodat alles weer stroomt.

Ik geloof dat iedereen een innerlijk kompas in zich draagt. Dit kompas vertelt je wanneer iets wel en wanneer iets niet bij je past. Als je leert luisteren naar dit kompas zal je dus beter grenzen leren aangeven, beter leren kiezen wat voor jou de bedoeling is in het leven, en beter díegene worden die je van binnen werkelijk bent. Als je niet naar luistert, zal je dit merken doordat je last krijgt van spanningen in je lichaam, pijn, of een algeheel gevoel van 'niet lekker in je vel zitten'. 

Ik begeleid mensen graag in het proces tot zelfwording. Door je dingen in je lichaam bewust te worden, kun je ook linkjes maken met je leven. De patronen waar je onbewust in vast bent komen te zitten, de dingen waar je steeds tegenaan loopt, die ene nare ervaring dit toch stiekem blijft hangen en invloed heeft op hoe je reageert, alle indrukken van buiten, drukken zich uit in het lichaam, vaak met spanning en pijn. Door van binnen te voelen wat je lichaam doet, kun je leren over het leven. 

Ik gebruik hiervoor een combinatie van aanraking, massage, therapeutische vaardigheden en haptonomie. 

Over Samantha Hosea

Vroeger was ik een hoofd op pootjes. Ik wist niet beter. In mijn omgeving was denken de enige (juiste) manier om iets te benaderen. Ik kon het goed, en was me niet bewust van een alternatief. Totdat ik tijdens mijn eerste coachingstudie – met blote voeten in het gras – me realiseerde dat voelen ook een deel van het leven is. Na een vrij diep dal opende deze bewustwording een heel nieuwe wereld voor mij. Ik kwam hierin mijn grenzen tegen, moest een deel van mijn identiteit loslaten en merkte dat er naast het denken van het hoofd ook het voelen van het lijf bestaat. Bij de holistische massage opleiding bij Positive Touch in Brummen ben ik erachter gekomen hoe krachtig de combinatie van coaching en massage is. Dit is het voor mij helemaal! Tegenwoordig ben ik ook als docent aan deze opleiding verbonden. 

Ik houd ervan echt contact te hebben met mensen en de diepte in te gaan. In mijn praktijk komt dit tot uitdrukking, maar ook in mijn persoonlijke vind-tocht in de Chinese vechtkunst. Deze oneindige weg van bewust(zelf)wording - de weg van hoofd tot hart - loop ik zelf ook nog steeds en ik begeleid jou daar ook graag in. 


Inner Compass Massage & Coaching

Samantha Hosea

Merlijn Body & Mind Center, Patrijsweg 12
2289 EX Rijswijk (delft-noord)

Inner Compass Massage en Coaching - contact als basis voor groei