Biologisch-dynamisch zelfoogsttuin | Van Buiten Word Je Beter | Niet Vullen maar Voeden!

Stadtuinderij BuitenLeeft
Delft

Onze Stadstuinderij brengt voeding weer letterlijk en figuurlijk dichtbij. Kleinschalige teelt in de volle grond, met respect voor mens en natuur. Zelf oogsten en je verbinden met de grond en het voedsel. Doe mee hoe en wanneer jij wilt - niets moet!

"Het is altijd weer een feest om op de tuin te lopen."

Bij Stichting BuitenLeeft draait alles om de relatie tussen mens en natuur. Onze filosofie is: ‘Van buiten word je beter’.

Ons landgoed is een plek voor jong en oud, waar je je welkom voelt en andere mensen kunt ontmoeten. Waar je kunt genieten van wat de natuur te bieden heeft. 

Weet wat je eet

In de zelfoogsttuin integreren wij de productie van groenten, fruit en bloemen, de verwerking en de verkoop op één plek. Kleinschalig, dicht bij de burger en vanuit biologisch-dynamische teeltprincipes. Wij willen volwassenen en kinderen weer verbinden met de productie van hun eigen eten door samen met hen in de moestuin te werken.

Doe je mee?

Je bent welkom om mee te werken en/of -oogsten.

  • 's Ochtends zijn we met de vrijwilligers aan het werk van ca. 10 tot 12 uur. Iedereen werkt in zijn eigen tempo, maar we doen het wel echt samen. Kom op een vaste dag of wanneer je tijd hebt. Nuttig en gezellig!
  • In het seizoen - grofweg eind april tot half oktober - kun je wekelijks komen oogsten. Beweeg met het seizoen mee en eet superfood van om de hoek. Leuk en leerzaam (neem je kind mee!).

Kom een keer op proef meedraaien en kijk of het je bevalt.

Meer weten?

Ik vertel je graag alles over biodynamische teelt, mijn visie op voeding (niet vullen, maar voeden!), hoe belangrijk het is dat we allemaal weten waar ons voedsel vandaan komt, etc.

Over Stadtuinderij BuitenLeeft

Van buiten word je beter

BuitenLeeft biedt een plek waar je met je handen in de grond kunt wroeten, waar je planten kunt zaaien, zien groeien en oogsten. Maar waar je ook gewoon kunt genieten en ontspannen, of kunt herstellen van een moeilijke periode in je leven, al dan niet in contact met anderen. Uit nationaal en internationaal wetenschappelijk onderzoek blijkt dat natuur gezond is voor mensen. Een groene omgeving biedt rust, maakt het hoofd leeg en nodigt uit tot bewegen. Mensen met depressies, burn-out of traumatische ervaringen hebben baat bij de lichamelijke inspanning in de buitenlucht en het daadwerkelijk met de handen in de aarde werken.

Margriet Knospe is oprichter en bestuurslid van Stichting BuitenLeeft. Zij heeft een achtergrond in zowel de biologisch-dynamische land- en tuinbouw als in de persoonlijke begeleiding.


Stichting BuitenLeeft

Margriet Knospe

Middelweg 1a
2616 LV Delft

Biologisch-dynamisch zelfoogsttuin | Van Buiten Word Je Beter | Niet Vullen maar Voeden!