Studio Aarding voor Heelend Keramiek

Klara Paardenkooper
Delft

Studio Aarding biedt keramiek workshops voor mensen in kleine groepen groepen om in contact te komen met hun gevoelens en intuïtie.

Aarding is contact maken met de aarde, letterlijk de spanning kwijtraken en nieuwe energie krijgen. Door het jachtige leven, en de veelheid van prikkels is het moeilijk om in evenwicht te blijven en er kan onbalans ontstaan, die kan leiden tot spanningen, zelfs een burn out. Dit gaat gepaard met lichamelijke klachten en het verlies van het geluksgevoel.
Keramiek geneest doordat het gevoel van de vingertoppen is verbonden met onze diepste gevoelens. In contact komen met de aarde in de vorm van klei en met het eigen gevoel door het vorm geven aan materie, zijn buitengewoon geneeskrachtig.De mens blijkt een sterke vermogen te hebben om zich te helen. Werken met klei kan het zelf helen op gang brengen en versterken. Het effect is in evenwicht komen met de wereld en zichzelf en leren het vast te houden.
Elk mens is creatief. Ook de mensen die denken niet creatief zijn. Het is het kwestie van het aanboren van de juiste bron. Een van de doelen van de workshops is om de eigen creativiteit te ontdekken. Door aarding creëert men vanuit het gevoel. Zo ontstaan de mooiste beelden uit het hart. Ze worden misschien niet in een museum geplaatst, maar ze ontroeren wel en dat is de ware betekenis van kunst. U zult versteld van staan wat uit uw handen komt en wat voor effect het heeft op u en uw omgeving.

 

Over Klara Paardenkooper

Ik ben geboren in Szeged, Hongarije. Mijn droom was om keramist te worden en later dominee. Beide plannen sneuvelden aan het ouderlijk gezag, dus ik heb van alles gedaan en gestudeerd. Na mijn promotie belandde ik in een drukke, goed betaalde baan, waarin ik twee keer ben vastgelopen. Toen klopte mijn intuitie aan mijn deur en heb ik een opleiding gevolgd tot creatief therapeut. Zo ben ik teruggekeerd naar mijn roots - aarding - keramiek. Ik heb mijn drukke baan aangehouden, maar ik ben nu veel meer in evenwicht met mijn studio ernaast. Ik deel graag met jou mijn, door schade en schande opgelopen kennis en ervaring over aarding. 


Studio Aarding voor Heelend Keramiek

Klara Paardenkooper

Schijflaan 18
2625KG Delft

Studio Aarding voor Heelend Keramiek