Gelukkig Samengesteld Gezin | Praktijk Trotse Moeders

Marga van Holsteijn
Delft

Als gezinstherapeut heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van moeders van een samengesteld gezin. Het runnen van een stiefsysteem is een flinke uitdaging. Ik help stiefmoeders om zelfbewust en met vertrouwen hun plek in het gezin in te nemen.

Ik begeleid stiefmoeders die worstelen met emoties als boosheid, schuldgevoel, schaamte, machteloosheid, verdriet.  

Ik help jou te kijken naar het gedrag van de (stief-)kinderen, maar vooral naar je eigen rol als (stief-)ouder. Je ontdekt hoe een samengesteld gezin wezenlijk anders is dan een 'gewoon' gezin. Je krijgt inzicht in wat je kunt doen, wat je kunt laten, wat je kunt veranderen, hoe je je steviger kunt voelen, met meer vertrouwen en zelfvertrouwen. Zo ontstaat er  ontspanning, rust en ruimte bij jezelf en in het gezin. 

Je kunt bij mij terecht voor een GRATIS telefonisch inspiratiegeprek. Inzicht en wat tips zijn vaak voldoende om weer verder te kunnen. 

Je kunt ook een Individuele Familieopstelling doen. Daarmee onderzoek je wat jij onbewust meedraagt vanuit jouw familiesysteem en hoe dit invloed heeft op jouw (stief-)kinderen. 

Met het traject 'Gelukkig Samengesteld' ontdek je waar bepaalde patronen vandaan komen en hoe je deze kunt doorbreken. Je weet wat jouw plek en rol in het gezin is. Je staat sterker in je schoenen en je hebt meer vertrouwen in de toekomst van je (stief-)gezin.  

Informatie over het aanvragen van een gratis telefonisch gesprek, het traject 'Gelukkig Samengesteld' en over individuele familieopstellingen vind je op de website van Praktijk Trotse Moeders. Je kunt me ook mailen of bellen.  

Over familieopstellingen kun je ook meer lezen op deze site van Bewust Delft, bij de rubriek 'Persoonlijke groei/Familieopstellingen'.

 

Over Marga van Holsteijn

Ik ben Marga van Holsteijn, stiefexpert en familieopsteller bij mijn Praktijk Trotse Moeders. Ik ben getrouwd en heb een dochter (1999) en een stiefdochter (1989), die een grote spiegel voor me zijn. Ik kan veel van hen leren over mezelf. Ik heb de opleiding HBO Jeugdwelzijnswerk gevolgd en de opleiding HBO 'Kinder- en jeugdtherapie en werken met ouders'. 

Ik ben in 2008 met mijn praktijk gestart. Na een paar jaar heb ik de omslag gemaakt van het werken met kinderen naar het begeleiden van ouders. Ik merkte dat er zo'n grote wisselwerking is tussen ouders en kinderen dat ik mij voortaan wilde richten op ouders. Die kunnen een verandering in het contact met hun kind in gang zetten. De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in het werken met stiefouders. 

Ik hou van wandelen en fietsen in mijn 'achtertuin' de Delftse Hout. Als het mooi weer is zit ik graag úren met een boek op een terrasje. Het Waddengebied is mijn ultieme vakantiebestemming, ik ben dol op Schiermonnikoog en Vlieland.  

 


Praktijk Trotse Moeders

Marga van Holsteijn

Insulindeweg 262
2612 EN Delft

Gelukkig Samengesteld Gezin | Praktijk Trotse Moeders

Wat doe ik nog meer?

08okt
Workshop
Stiefouderdag! Gratis workshop 'Wel/niet opvoeden in een stiefgezin?'
Delft
Harmonie in het stiefgezin, dat is niet zo vanzelfsprekend. Een van de vele vragen die stiefmoeders hebben is: mag ik me als stiefmoeder wel of niet bemoeien met de opvoeding? In deze workshop ontdek je daar meer over.
04nov
Presentatie
Presentatie 'De invloed van familiepatronen op je leven nú'
Delft
Ontdek hoe jij d.m.v. een individuele familieopstelling jezelf en je gezin kan helpen.
09dec
Workshop
Workshop 'Rust en ruimte in het stiefgezin'
Delft
Harmonie in het stiefgezin, wie wil dat niet? Ontdek in deze workshop wat daarvoor nodig is.
05okt
Workshop
Week van de Opvoeding! Gratis workshop 'De 5 liefdestalen van kinderen'
Delft
Gratis, speelse, inspirerende en praktische workshop over de 5 liefdestalen van kinderen. Voor meer begrip en verbinding.
Familie- en systeemopstellingen
Individuele familieopstellingen | Praktijk Trotse Moeders
Delft
Als gezinstherapeut help ik moeders en stiefmoeders om harmonie en rust te vinden bij zichzelf en hun gezin. Een familieopstelling geeft helderheid over de oorzaak van emoties, spanningen en patronen. Ken je de oorzaak, dan weet je de oplossing.
21sep
Presentatie
Presentatie 'De invloed van familiepatronen op je leven nú'
Delft
Ontdek hoe jij d.m.v. een individuele familieopstelling jezelf en je gezin kan helpen.
07okt
Workshop
Week van de Opvoeding! Gratis workshop 'Je (stief-)kind als spiegel'
Delft
Is je (stief-)dochter boos, teruggetrokken of zit zij altijd met haar telefoon? Hoe reageer jij? Maak je je zorgen of word je woedend? Wat spiegelt zij jou? Ontdek het in deze gratis workshop.