Kindercoach | Met Stip geloven in je eigen kunnen!

Mirjam Vijverberg-van der Gaag
Delft

Elk gedrag heeft een positieve intentie. Het kind wil iets vertellen met zijn/haar gedrag. Maakt u zich ongerust of belemmert het gedrag de ontwikkeling van uw kind? Ik bied hulp in welzijn en gedrag, huiswerk en RT. Ook bij u thuis en op school.

Mijn kracht is mijn inlevingsvermogen, luisteren met aandacht. Aan de hand van verschillende werkvormen krijgt het kind weer toegang tot zijn/haar gevoelens en emoties. Er openen nieuwe mogelijkheden voor ontwikkeling van kwaliteiten en talenten. Samen met het kind zoeken we naar 'gereedschap' dat het kan gebruiken op haar/zijn weg om te groeien. Zo vertrouwt het kind op zijn eigen kunnen en komen er veranderingen tot stand waar het zelf in gelooft.

Ik werk met creatieve werkvormen, visualisaties, mindfulness, focussen, denkprocessen, spel en bewegen. De jakhals en de giraf (geweldloze communicatie), de boom van de 7 gewoonten (Covey)  en het spel Jong Talent (Ofkje Teekens en Willem Glaudemans) zijn mooie uitgangspunten.

Ik verzorg arragementen op scholen aan kinderen met leerachterstand, gedragsproblematiek, zieke kinderen, kinderen met autisme enz. Eigenlijk verdienen alle kinderen een steuntje in de rug en wat individuele aandacht! 

Over Mirjam Vijverberg-van der Gaag

Ik ben Mirjam Vijverberg - van der Gaag, getrouwd en 3 kinderen van rond de 20 jaar. Ik ben 10 jaar schilderes geweest bij de Porceleyne fles en de Candelear in Delft. Daarna een paar jaar fulltime moeder. Ik heb de opleiding onderwijsasistent afgerond en vervolgens de PABO gedaan. Zeven jaar heb ik met veel plezier voor de klas gestaan. Mijn kracht is het individuele kind. Het deed mij pijn dat ik als leerkracht in een volle klas niet alle kinderen kon bieden waar ze recht op hebben. Ik ben gestopt en heb de post-HBO opleiding kindercoach bij BGL afgerond. Twee jaar geleden ben ik mijn eigen praktijk begonnen. Ik heb dit gecombineerd met invalwerk voor de klas en werk in een RT praktijk. 

Door het vervullen van arrangementen en huiswerkbegeleiding blijf ik toch betrokken bij scholen. Daarnaast heb ik mijn certificaat gehaald voor jong Talenten coach. Dit vervult mijn behoefte naar meer verdieping en is een mooie aanvulling.

Kernwoorden voor mij zijn: luisteren, niet oordelen, onvoorwaardelijke liefde, verbinding, gelijkwaardigheid, acceptatie, communicatie, vergeving, verwondering en nieuwsgierig zijn.

Mijn interessen zijn lezen, alles wat met verdieping te maken heeft, film, schilderen, het wel en wee rond mijn eigen kinderen, de natuur en heerlijk met de hond wandelen.

 

 

 


Kindercoach met Stip

Mirjam Vijverberg-van der Gaag

Hof van Azuur 21
2614TB Delft

Kindercoach | Met Stip geloven in je eigen kunnen!