Dans Impro - een dans vol inspiratie, verbinding en vrijheid

Pnina Schupper
Rotterdam

In een speelse vrije setting ga je met dans improviserend aan de slag. Je danst aan de hand van opdrachten en communiceert dansend met elkaar op verschillende soorten muziek. Een kwaliteitsmoment. Je kan de rest loslaten. Dat geeft rust en energie!

Dans Impro is een Vrije dansvorm waarin je door middel van opdrachten je eigen bewegingen en expressie gebruikt en ontdekt. Dat doe je met begeleiding van muziek en in relatie tot anderen. 

In een speelse vrije setting maak je contact met jezelf en met anderen. Je gaat een fysiek en mentaal proces aan waarin je dans met gevoel en fantasie verbindt. Bij Dans Impro leer je te luisteren en aandacht te geven aan jouw lichaam en zijn beweeg impulsen.

Een belangrijk uitgangspunt van Dans Impro is dat iedereen uniek is en dat geldt ook zo voor ieders persoonlijke dansuitdrukking en expressie. Je leert te vertrouwen op jouw eigen waarde zonder oordeel. Je leert te vertrouwen op je intuïtie en maakt bewust een proces mee, dat lijdt tot waardevolle dialoogmomenten met jezelf en elkaar.

Om het helemaal een bijzondere ervaring te maken, worden er cross momenten georganiseerd met andere kunstvormen zoals live begeleiding van muziek en/of dansen terwijl je getekend wordt.

Over Pnina Schupper

Ik heb mijn liefde voor dans al ontdekt in Israel, waar ik ben opgegroeid.
Als kind en tiener volgde ik klassiek, modern, impro-compo lessen. Ik kon er geen genoeg van krijgen.
Hier in Nederland heb ik twee dansopleidingen afgerond: De Fonty dansacademie met een uitvoerende danstheater richting en vervolgens Codarts – Rotterdamse dans academie, richting docent dans. 

Sinds mijn opleiding heb ik op talloze plekken gedanst, gespeeld, les gegeven en choreografieën gemaakt. 
Onder andere was ik verbonden en mede oprichter van het danstheatergroep Mimekry, waar we kinderstukken en straattheater stukken hadden gemaakt, gedanst en gespeeld.
Verder had ik mijn eigen danstheatergroep 15FEET waar we dansimprovisatie combineerden met andere kunstvormen op veel verschillende locaties. 

Mijn lessen gaan voornamelijk over creativiteit en fantasie in dans. Op dit moment geef ik met name dansimprovisatie lessen aan jong en oud in Delft via DOK en op de VAK. Ik coach ook leerkrachten om het creatieve proces bij hun leerlingen toe te passen. 

Voor mij betekent dansbevrijding een innerlijke dialoog die ik met mijzelf en met anderen aan ga. Daar geniet ik intens van. Dat wil ik anderen mee geven. 

Mijn motto: Je eigen kleur vinden in dans. Dan kan iemand zijn echte ziel en plezier ontdekken!


P.M. Schupper

Pnina Schupper

Zwaluwstraat 6a
3082MN Rotterdam

Dans Impro - een dans vol inspiratie, verbinding en vrijheid