Praktijk voor Zang, Stembevrijding en Pulsar Coaching

Hester Dam
Delft

Durf jij ruimte in te nemen met je eigen stem? Te luisteren naar wat gehoord wil worden en daar klank aan te geven? Laat je horen, want jouw stem doet er toe!

Heb je vragen over je loopbaan, ben je je baan kwijt, is je levenspad onduidelijk of moet je plotseling linksaf terwijl rechtdoor het plan was?

Ben je burn-out of worstel je met ziekte, pijn, rouw of verlies? 

Victor Hugo zei het al: 'muziek drukt dat uit wat niet in woorden gezegd kan worden'. Zingen is een krachtig expressiemiddel. Zingen werkt stressverlagend en is goed voor de weerstand, en het geeft vooral ook heel veel energie!

Je kunt bij mij terecht voor zanglessen, stembevrijding en Pulsar coaching. 

Een Stembevrijdingssessie is zingen & coaching ineen: je neemt waar hoe het met je is en geeft daar stem aan door het zingen van eenvoudige klanken, melodieën, improvisatie's en mantra's. Ik begeleid aan de vleugel.

Bij Pulsar Coaching ligt de nadruk meer op het gesprek. Uitgangspunt is de Latifa meditatie, bestaande uit 7 levenskwaliteiten die een rol spelen in je leven: Aanvaarden, Verlangen, Hopen, Vertrouwen, Loslaten, Liefhebben en Willen. Welke stap vraagt nu om jouw aandacht? In een Pulsar Coachings gesprek of traject onderzoeken we dit samen.

Ik werk in mijn eigen praktijk in het centrum van Delft, in Leeuwarden en op locatie.

Over Hester Dam

Ik ben geboren en getogen in Friesland, met een groot hart voor het begeleiden van anderen. Na mijn zangstudie aan de Conservatoria van Amsterdam en Glasow heb ik eerst als uitvoerend zangeres gewerkt. Na de geboorte van mijn oudste dochter werd bij mij otosclerose, een erfelijke vorm van gehoorverlies geconstateerd. Een operatie verbeterde mijn gehoor, maar zelf op het podium staan ging niet meer. De tinnitusklachten bleven. Het roer ging om.

Ik verhuisde met mijn gezin naar Delft en besloot me helemaal op het lesgeven en begeleiden van anderen te concentreren. 

Ik houd mij graag bezig met wat zingen voor de mens, hetzij individueel, hetzij in groepsverband kan betekenen. Als zangeres heb ik mij altijd verwonderd over de ontroering die het luisteren naar de menselijke stem teweeg kan brengen. Het zélf zingen van muziek die je raakt kan nog sterker werken. Veel mensen durven letterlijk én figuurlijk hun stem niet te laten horen, ik begeleid ze graag in het leren luisteren naar wat gehoord wil worden en dat naar buiten te brengen.

De basis voor mijn manier van werken is gelegd tijdens de 3-jarige opleiding tot Veranderkundige aan de Pulsar Akademie. Ter verdieping volgde ik de opleiding tot stembevrijder aan de Academie voor Stembevrijding bij Jan Kortie. 

Mijn liefde voor muziek, de scholing die ik koos en mijn levenservaring hebben mij gemaakt tot de zangdoent, stembevrijder en coach die ik nu ben: betrokken, direct, humoristisch en creatief. 

Voor uitgebreide info over mijn loopbaan en scholing: zie mijn website.

 


Hester Dam, Praktijk voor Zang, Stembevrijding en Pulsar Coaching

Hester Dam

Molenstraat 40
2611 KB Delft

Praktijk voor Zang, Stembevrijding en Pulsar Coaching