Zelfzorgtraining - Van hard naar HART voor jezelf | Delft

Stel je voor dat je je eigen beste vriend(in) zou zijn ...

We zijn vaak zo kritisch naar onszelf. In onze maatschappij lijkt het er soms op dat compassie voor anderen meer geaccepteerd is dan compassie voor onszelf. Maar vriendelijkheid begint bij onszelf!

Vermilder de wereld, begin bij jezelf.
~Loesje


Heartfulnesstraining (mindfulness en zelfcompassie) is geheel gewijd aan vriendelijkheid voor, en acceptatie van, onszelf. Er wordt wel aandacht besteed aan onze relatie met anderen, maar steeds vanuit het idee om voor onszelf te zorgen. 
 

Verdieping van mindfulness? 

Het is geen mindfulnesstraining, maar mindfulness is een van de drie pijlers van zelfcompassie. Je kunt zelfcompassie dan ook doen na de mindfulnesstraining. Maar dat hoeft niet:

  • 50% van de deelnemers heeft al ervaring met mindfulness;
  • 50% heeft heeft geen mindfulnessachtergrond. 

 


Drie pijlers

De training is gebouwd op deze drie pijlers:

  • Aandacht (mindfulness, openheid, opmerkzaamheid);
  • Verbinding (erkenning van je eigen menselijkheid en die van anderen);
  • Vriendelijkheid en compassie voor jezelf. 


Vrij, onbevangen en voluit leven

Voor mij staat zelfcompassie gelijk aan vrij, onbevangen en voluit leven. Met zelfcompassie 'in the pocket'

  • durf je meer risico's te nemen;
  • heb je minder faalangst;
  • herstel je sneller als er iets fout is gegaan;
  • ben je veerkrachtig;
  • geniet je volop van het leven, met alles erop en eraan! 


Ook iets voor jou? Kom snuffelen!

Neem het niet zomaar aan omdat ik het zeg; onderzoek het zelf. Ik geef voorafgaand aan de training altijd introductieworkshops, maar je kunt ook eerst even rondsnuffelen op het internet: er zijn filmpjes op YouTube van Kristin Neff en zij heeft dé bestseller over zelfcompassie geschreven. 

 

Vragen zijn welkom

Bel, mail of app mij gerust om even van gedachten te wisselen over wat jou kan helpen om verder te groeien in bewustzijn. 

Over Esther Hasselman | Delft

Mijn roots liggen in Twente, waar ik als kind graag buiten was en speelde. Toen ik 11 was gingen mijn ouders uit elkaar en in combinatie met de puberteit werd het allemaal wat veel. Ik vluchtte in mijn hoofd. Het duurde tot mijn 33e levensjaar voordat ik weer in mijn lijf kwam, weer naar buiten ging en mijn fijngevoeligheid hervond. Eigenlijk ben ik altijd al een coach en trainer geweest, maar in 2010 werd ik dat ook echt. Mijn pad liep via ervaringgericht leren en mediteren, via mindfulness naar compassie en hartyoga. En nu? Ik wil me graag verbinden. Ik kom van mijn meditatiekussen af en oefen mindfulness en compassie in relatie met de natuur en met andere wezens. 

In de natuur komen de antwoorden heel natuurlijk, dus daar ga ik graag met met trainees en coachees naartoe. Maar soms past een veilige ruimte met vier muren beter bij de soms delicate processen die er zijn. 

Woorden die bij mij passen zijn zachtmoedigheid, vertrouwen ... en ook humor! Want het leven wordt steeds mooier, leuker en grappiger als je jezelf en het leven écht kent! 

 

Ik ben momenteel werkzaam als wandel-/natuurcoach (vooral in het Delftse Hout) en zelfzorgtrainer (in Delft en Rotterdam). Daarnaast coördineer ik Bewust Delft samen met Philp Derks. 

Agenda Esther Hasselman Coaching en Training

augustus 2020

doorlopend | Luisterend Oor | Je hart luchten in deze bijzondere tijd

WO 12 aug Coaching - Lifecoachingonline aanbod
doorlopend | Luisterend Oor | Je hart luchten in deze bijzondere tijd

Deze bijzondere tijden zit vol met uitdagingen. Hoe ga jij ermee om? Waar loop je tegenaan? Maak een afspraak voor een 1-op-1 gesprek en lucht je hart online (Zoom videobellen). Voel je welkom. Het kost je niets, alleen een beetje tijd!
Esther Hasselman Coaching en Training
Esther Hasselmanthuis,

september 2020

Workshop Mindfulness in de Natuur

VR 04 sep 10.00 uurMindfulness & Compassieworkshop
Workshop Mindfulness in de Natuur

De natuur leeft mindfulness aan ons voor. Laat je spiegelen en inspireren tijdens een workshop waarin je mindfulness oefeningen doet én geniet van de prachtige natuur. Kom thuis bij jezelf. Vind je eigen natuur (terug) in de natuur.
Mindfulness in de Natuur
Esther HasselmanDelft
Mindfulnesstraining in de Natuur | Dé achtweekse, maar dan buiten in de natuur | In 8 weken beter in je vel!

VR 11 sep 10.00 uurMindfulness & Compassietraining
Mindfulnesstraining in de Natuur | Dé achtweekse, maar dan buiten in de natuur | In 8 weken beter in je vel!

Dé achtweekse mindfulnesstraining (MBCT / MBSR). Alleen niet binnen in een zaal, maar buiten in de natuur van het Delftse Hout. In 8 weken beter in je vel.
Esther Hasselman Coaching en Training
Esther HasselmanDelft
Online Heartfulnesstraining | Vermilder de wereld, begin bij jezelf!

WO 16 sep 9.30 uurMindfulness & Compassieonline aanbod
Online Heartfulnesstraining | Vermilder de wereld, begin bij jezelf!

Heartfulness = hoofd én hart. Een achtweekse training met oefeningen voor mildheid, mindfulness en mededogen. Voor jezelf en voor anderen zorgen in deze moeilijke tijd.
Heartfulnesstraining.NU
Esther HasselmanThuis, beeldbellen

Professionals in de categorie Mindfulness & Compassie

Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kinderopvang Massage Mindfulness & Compassie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voetreflexologie & Voetzorg Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Delft
Bewust Delft

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!