Bewust Delft » Nieuwsbrief » Bewust Delft groeit mee in de lente + agenda!

Wat heerlijk dat het warmer wordt en de dagen gaan lengen. Daar word je blij van. De agenda geeft aan dat de lente echt begonnen is. Maar hoe wisten ze dat vroeger?

De Kelten bepaalden de seizoenen aan de hand van het licht en koppelden daar verhalen en gebruiken aan. In de boeiende weblog van Esther Hasselman lees je meer over de seizoenen en betekenis van de Keltische Lente.  

Onderaan deze nieuwsbrief vind je onze agenda voor de komende maand met workshops, lezingen, cursussen. Misschien zit er iets voor je bij? Onze volledige agenda vind je op onze website. Laat je verrassen door wat er allemaal aangeboden wordt in Delft en regio! 

Lieve groet,

Esther en Philo 
coördinatoren Bewust Delft

PS: help je mee met onze missie? Deel deze nieuwsbrief dan met een geïnteresseerde vriend of vriendin!

 

 In deze nieuwsbrief:

 • weblog over de Keltische lente
 • lentefair
 • Nieuw: Bewuste Wandeling Delft
 • agenda van april
   

 De Keltische Lente | Een nieuwe start!   
Weblog door Esther Hasselman

Op 21 maart begint de meteorologische lente. Maar volgens de Keltische traditie zitten we al halverweg de lente. In tegenstelling tot de weerkundigen, keken de Kelten niet naar weersomstandigheden maar naar het licht om te bepalen in welk seizoen we zitten. Het woord 'lente' is dan ook afgeleid van 'lengen', het langer worden van de dagen. En dat lengen gaat deze dagen het snelst: per week worden onze dagen in deze periode een half uur langer!

De Kelten kijken dus naar het licht voor het bepalen van de seizoenen:

De winter is de donkere periode van ca. 6 weken vóór de winterwende (de kortste dag) tot 6 weken erna. Dus de 2e week van november tot en met de 2e week van februari; 

De lente, de 'lengende tijd', start aansluitend en speelt zich af rond de equinox, wanneer de zon boven de evenaar staat, tot de 2e week van mei;

De zomer is rond de zomerwende (de langste dag) en duurt tot de 2e week van augustus.

De herfst is de periode waarin de dagen snel weer korter worden, rond opnieuw een equinox, totdat de winter weer aanbreekt. Lees hier verder

 

Lentefair bij duurzaamheidscentrum de Papaver 

Zondag 7 april van 11.00 - 16.30 uur zijn we met Bewust Delft bij de Lentefair. Op deze markt staan o.a. bedrijven die duurzame en/of biologische streek- en seizoensproducten aanbieden. Kom kijken, proeven en kennismaken! 

 

  Nieuw: Bewuste Wandeling Delft 

  Elke maand is er een wandeling met verrassende thema's onder begeleiding van een van de professionals van het platform Bewust Delft. De wandeling op dinsdag 23 april van 13.00 -15.00 uur wordt dit keer begeleid door Marcella Hartjes.
  Het thema is: Gelukkig zijn is een 'inside job'.

  Rond 14.30uur zijn we terug en is er gelegenheid om bij de Papaver een kopje koffie of thee te drinken (voor eigen rekening) tot 15.00 uur. De wandeling is gratis en voor iedereen toegankelijk. Leuk als je ook komt! Meer informatie en aanmelden via de website.

  Vooruitblik:
  Zaterdag 25 mei van 10-12 uur begeleidt Monique Toonen de dialoogwandeling met het thema: Wat is jouw droom voor de wereld?'
  Donderdag 20 juni van 13-15 uur begeleidt Marja van Rossum de wandeling met het thema: Iets voor niets.

  Kun je niet op deze dagen? Er zijn nog andere wandelingen te vinden via de website bijvoorbeeld op 4 en 10 april en 5 en 8 mei. Op 5 mei zelfs met een lunch!

   

  Agenda Bewust Delft april 

  Esther Hasselman thuis

  Een luisterend oor voor als je je hart wilt luchten of je eigen wijsheid wilt (her-)vinden
  WO 01 apr | 00.00-00.00

  thuis | Esther Hasselman
  Deze bijzondere tijden zit vol met uitdagingen. Hoe ga jij ermee om? Waar loop je tegenaan? Maak een afspraak voor een 1-op-1 gesprek en lucht je hart online (Zoom videobellen). Voel je welkom. Het kost je niets, alleen een beetje tijd!
  Lees verder →

  Marga van Holsteijn Telefonisch

  Gratis telefonisch gesprek - jouw vraag over opvoeden/ouderschap
  WO 01 apr | 00.00-00.00

  Telefonisch | Marga van Holsteijn
  Kinderen thuis, partner thuis, jij thuis.... je zit op elkaars lip, je loopt elkaar voor de voeten. Een bron van frustratie en spanning. Even stoom afblazen? Tips, advies of inspiratie? Gratis telefonisch inspiratiegesprek voor jou als (stief)moeder.
  Lees verder →

  Tami Kalir thuis

  Doorlopend vanaf maart online lessen Womanhood Studio
  DO 02 apr | 00.00-00.00

  thuis | Tami Kalir
  Behoefte aan ontspanning? Bij Womanhood Studio bieden we diverse opties voor klanten om mee te doen aan de online lessen! Voor elke les schrijf je in via ons boekingssysteem. De lessen kunnen online worden geboekt en betaald.
  Lees verder →

  Rianka Kindt Online

  Vanaf 31 maart - Online Ontdekgesprek
  DO 02 apr | 00.00-00.00

  Online | Rianka Kindt
  In een gratis online Ontdekgesprek (max 30 minuten) onderzoeken we samen wat er aan de hand is en wat er nu nodig is om het op te lossen. Ontdek nieuwe inzichten en praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt.
  Lees verder →

  Michel Cornelis Delft

  meer ontspanning en plezier, minder zorgen, minder angst, minder roken en lager lichaamsgewicht
  DO 02 apr | 09.00-23.00

  Delft | Michel Cornelis

  Lees verder →

  Lucy de Haas thuis

  vanaf 6 april een online basisles Zenpatronen tekenen
  MA 06 apr | 00.00-00.00

  thuis | Lucy de Haas
  Wil je eens kennismaken met Zenpatronen tekenen? Volg dan deze gratis online kennismakingsles.
  Lees verder →

  Esther Hasselman thuis

  Online Heartfulnesstraining
  WO 08 apr | 19.30-22.00

  thuis | Esther Hasselman
  Heartfulness = hoofd én hart. Een achtweekse training met oefeningen voor mildheid, mindfulness en mededogen. Voor jezelf en voor anderen zorgen in deze moeilijke tijd.
  Lees verder →

  Marcella Hartjes Online

  Corona Concentratie Connectie Programma vanaf 23 april beschikbaar
  ZO 12 apr | 00.00-00.00

  Online | Marcella Hartjes
  Thuiswerken klinkt relaxt, maar hoe blijf je productief? Hoe ga je om met de onrust in de wereld op dit moment? Hoe kan je ook nog genieten van de leuke dingen in de dag zonder dat het voelt als afleiding? Een kosteloos, online programma voor jou.
  Lees verder →

   thuis

  Online Werkcafé: samen aan je bedrijf werken - extra: Zoom verkennen
  DI 14 apr | 10.00-13.00

  thuis |
  Iedere 2e dinsdag van de maand organiseert Bewust Delft een werkcafé. In deze periode doen we dat online, via Zoom. En we verkennen samen alle (extra) functionaliteiten van Zoom
  Lees verder →

  Marc van Heyningen Online

  8-Weekse Mindfulnesstraining
  DO 16 apr | 20.00-22.00

  Online | Marc van Heyningen
  We kunnen niet altijd kiezen wat ons in ons leven overkomt, maar wel hoe we ermee omgaan. Kun je in deze tijd wel wat rust en ontspanning gebruiken? Ben je op zoek naar een nieuwe balans? Sluit dan aan bij deze online mindfulnesstraining.
  Lees verder →

  Michel Cornelis en Philo Derks

  Online Inspiratiecafé - THEMA : De kracht van het onderbewuste
  MA 20 apr | 10.00-11.00

  | Michel Cornelis en Philo Derks
  Weet jij wel hoe veel kracht er in je onderbewuste schuilt? En besef je dat je je onbewuste elke seconde gebruikt? Nee? Meld je aan en laat je verrassen met veel voorbeelden en oefeningen.
  Lees verder →

  Dank en fijne dag!

  Hartelijke groet,
  Esther Hasselman en Philo Derks

  Coördinatoren Bewust Delft

  06-14459373 (Esther) / 06-43142150 (Philo)
  netwerk@bewustdelft.nl
  www.bewustdelft.nl