Bewust Delft » Nieuwsbrief » Bewust Delft groeit mee in de lente + agenda!

Wat heerlijk dat het warmer wordt en de dagen gaan lengen. Daar word je blij van. De agenda geeft aan dat de lente echt begonnen is. Maar hoe wisten ze dat vroeger?

De Kelten bepaalden de seizoenen aan de hand van het licht en koppelden daar verhalen en gebruiken aan. In de boeiende weblog van Esther Hasselman lees je meer over de seizoenen en betekenis van de Keltische Lente.  

Onderaan deze nieuwsbrief vind je onze agenda voor de komende maand met workshops, lezingen, cursussen. Misschien zit er iets voor je bij? Onze volledige agenda vind je op onze website. Laat je verrassen door wat er allemaal aangeboden wordt in Delft en regio! 

Lieve groet,

Esther en Philo 
coördinatoren Bewust Delft

PS: help je mee met onze missie? Deel deze nieuwsbrief dan met een geïnteresseerde vriend of vriendin!

 

 In deze nieuwsbrief:

 • weblog over de Keltische lente
 • lentefair
 • Nieuw: Bewuste Wandeling Delft
 • agenda van april
   

 De Keltische Lente | Een nieuwe start!   
Weblog door Esther Hasselman

Op 21 maart begint de meteorologische lente. Maar volgens de Keltische traditie zitten we al halverweg de lente. In tegenstelling tot de weerkundigen, keken de Kelten niet naar weersomstandigheden maar naar het licht om te bepalen in welk seizoen we zitten. Het woord 'lente' is dan ook afgeleid van 'lengen', het langer worden van de dagen. En dat lengen gaat deze dagen het snelst: per week worden onze dagen in deze periode een half uur langer!

De Kelten kijken dus naar het licht voor het bepalen van de seizoenen:

De winter is de donkere periode van ca. 6 weken vóór de winterwende (de kortste dag) tot 6 weken erna. Dus de 2e week van november tot en met de 2e week van februari; 

De lente, de 'lengende tijd', start aansluitend en speelt zich af rond de equinox, wanneer de zon boven de evenaar staat, tot de 2e week van mei;

De zomer is rond de zomerwende (de langste dag) en duurt tot de 2e week van augustus.

De herfst is de periode waarin de dagen snel weer korter worden, rond opnieuw een equinox, totdat de winter weer aanbreekt. Lees hier verder

 

Lentefair bij duurzaamheidscentrum de Papaver 

Zondag 7 april van 11.00 - 16.30 uur zijn we met Bewust Delft bij de Lentefair. Op deze markt staan o.a. bedrijven die duurzame en/of biologische streek- en seizoensproducten aanbieden. Kom kijken, proeven en kennismaken! 

 

  Nieuw: Bewuste Wandeling Delft 

  Elke maand is er een wandeling met verrassende thema's onder begeleiding van een van de professionals van het platform Bewust Delft. De wandeling op dinsdag 23 april van 13.00 -15.00 uur wordt dit keer begeleid door Marcella Hartjes.
  Het thema is: Gelukkig zijn is een 'inside job'.

  Rond 14.30uur zijn we terug en is er gelegenheid om bij de Papaver een kopje koffie of thee te drinken (voor eigen rekening) tot 15.00 uur. De wandeling is gratis en voor iedereen toegankelijk. Leuk als je ook komt! Meer informatie en aanmelden via de website.

  Vooruitblik:
  Zaterdag 25 mei van 10-12 uur begeleidt Monique Toonen de dialoogwandeling met het thema: Wat is jouw droom voor de wereld?'
  Donderdag 20 juni van 13-15 uur begeleidt Marja van Rossum de wandeling met het thema: Iets voor niets.

  Kun je niet op deze dagen? Er zijn nog andere wandelingen te vinden via de website bijvoorbeeld op 4 en 10 april en 5 en 8 mei. Op 5 mei zelfs met een lunch!

   

  Agenda Bewust Delft april 

  Philo Derks Delft

  Mind-Walk
  WO 16 okt | 10.00-11.30

  Delft | Philo Derks
  Mind-Walk is mindful wandelen, gecombineerd met invloeden uit de yoga zoals houdingen, ontspannings-, ademhalingsoefeningen en meditatie. Het is een veilige, effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren. Wandeling 4 van de cursus.
  Lees verder →

   Delft

  Een middag vol enge dingen! - workshop microscopie
  ZO 27 okt | 14.00-16.30

  Delft
  Eind oktober is het weer Halloween. Tijd voor enge dingen! En dan vooral de enge dingen die je niet met het blote oog ziet. Bizarre schimmels, spinnenogen en ondergrondse springstaartjes bijvoorbeeld. Brrrr…..
  Lees verder →

  Mira Roosenburg Delft

  BASIS homeopathie voor winterkwaaltjes. inclusief lunch.
  ZO 27 okt | 12.00-14.30

  Delft | Mira Roosenburg
  Tijdens een heerlijke lunch bereidt met verse en gezonde ingrediënten vertelt Monique Ammerlaan, klassiek homeopaat, van alles over de homeopathie. 
  Lees verder →

  Rooz Steenks Delft

  Meditatief boetseren: Je innerlijke kracht in beeld
  WO 30 okt | 19.30-21.30

  Delft | Rooz Steenks
  Door meditatief te boetseren maak je contact met je innerlijke wereld. Door contact te maken met wat bewust of onbewust innerlijk in je leeft en dat wat zich laat voelen en zien te erkennen, maakt de weg vrij voor je innerlijke kracht. 
  Lees verder →

  Esther Hasselman Delft

  Workshop: Loslaten & Ontspannen
  DO 31 okt | 19.30-21.30

  Delft | Esther Hasselman
  Als je loslaat, heb je twee handen vrij (Loesje). Loslaten en Ontspannen … makkelijker gezegd dan gedaan? Na deze workshop ga je gegarandeerd meer ontspannen naar huis.
  Lees verder →

  Marc van Heyningen Rijswijk/delft

  8-weekse mindfulnesstraining
  VR 01 nov | 16.00-18.00

  Rijswijk/delft | Marc van Heyningen
  We kunnen niet altijd kiezen wat ons in ons leven overkomt, maar wel hoe we ermee omgaan. Stap uit je niet-behulpzame patronen van denken en doen. Vindt een basis van rust, kracht en blijdschap met behulp van een 8-weekse mindfulnesstraining.
  Lees verder →

  Geert van Poelgeest Westland

  Wilgen knotten in het Westland
  ZA 02 nov | 09.30-12.30

  Westland | Geert van Poelgeest
  Help mee de wilgen te knotten in het Westland of te wel het groene fitnissen.
  Lees verder →

  Esther Hasselman Delft

  Miniretraite Mindfulness en Zelfcompassie
  ZO 03 nov | 13.30-17.00

  Delft | Esther Hasselman
  Je mindfulness-/compassiebeoefening verfrissen en verdiepen in een rustige, kalmerende setting. Een heerlijk moment voor jezelf!
  Lees verder →

  Canalcleanupday #SCHOONWATERWEEK Delft

  2e Canal cleanup Delft
  ZO 03 nov | 9.30-12.00

  Delft | Canalcleanupday #SCHOONWATERWEEK
  Wij willen met regelmaat een opschoondag organiseren van het plastic en het afval in de grachten van Delft. Per kano, waterfiets, sup of vanaf de steiger, elk stukje wat er niet in het water hoort vissen we eruit. Alle hulp is welkom.
  Lees verder →

  Emil, Esther en Philo Delft

  inspiratiecafé - THEMA: belastingvragen, o.a. vervanging KOR
  MA 04 nov | 20.00-22.00

  Delft | Emil, Esther en Philo
  Er gaat iets veranderen voor ondernemers die minder dan 20.000 euro omzet draaien per jaar. Informatie hierover en antwoord op andere belastingvragen.
  Lees verder →

  Esther, Philo en Marcelle Delft

  Bijzondere filmavond 'Sensitive, the untold story' met infomarkt en napraatcafé
  DO 07 nov | 19.30-22.30

  Delft | Esther, Philo en Marcelle
  Een documentaire over hoogsensitiviteit (HSP) met o.a. Elaine Aron en Alanis Morisette. Wat is HSP? Welke misverstanden zijn er over HSP? Ben ik het? Is mijn partner, collega, vriend(in) of kind het? Antwoorden op veel vragen in een relaxte setting.
  Lees verder →

  Esther, Philo en Trudy Delft

  Bewuste Wandeling rond Allerzielen
  ZA 09 nov | 10.30-12.30

  Delft | Esther, Philo en Trudy
  Wij meanderen tijdens deze wandeling rond Allerzielen, dierbaren die dit leven hebben verlaten en het eindige van ons eigen aardse bestaan. Hoe kun je denken en praten over de dood?
  Lees verder →

  Jolanda van Viersen Rijswijk, grens Delft-noord

  Workshop voetreflex- en meridiaanmassage
  ZO 10 nov | 13.00-16.30

  Rijswijk, grens Delft-noord | Jolanda van Viersen
  Aan het eind van deze workshop kan je een heerlijke, ontspannende, massage geven. Oók als je geen ervaring met massage hebt.Je weet dan welke punten stress verlichten en rust brengen. Ook bij jezelf toe te passen!
  Lees verder →

   Delft

  Werkcafé: samen aan je bedrijf werken
  DI 12 nov | 09.00-12.00

  Delft |
  Iedere 2e dinsdag van de maand organiseert Bewust Delft een werkcafé. We werken in het café van Hotel de Plataan van 9-12 uur. Je neemt je eigen laptop of iPad mee en drankjes zijn voor eigen rekening.
  Lees verder →

  Hartelijke groet,
  Esther Hasselman en Philo Derks

  Coördinatoren Bewust Delft

  06-14459373(Esther) 06-43142150 (Philo)
  netwerk@bewustdelft.nl
  www.bewustdelft.nl