Red de bij! | Een vrije middelbare school | maandagenda oktober

Mijn oproepje in de vorige maandagenda heeft enkele heel mooie reacties opgeleverd. Twee daarvan vind je hieronder, allebei heel passend bij wat wij met Bewust Delft proberen te doen: mensen die bewust(er) willen leven met elkaar verbinden en (zo) samen de wereld een beetje mooier maken.

Beide zijn ook een oproep om je steun te laten blijken door in actie te komen. Dus draag je de bijen een warm hart toe en/of zie jij graag een vrije school in Delft komen voor middelbaar onderwijs, lees dan verder!

Heb jij tips voor onze maandagenda of een 'wist-je-datje' om mee te sturen met de maandagenda van de volgende maand, voel je welkom en stuur het ons toe! Dat kan eenvoudig door te antwoorden op deze mail.

Hartelijke groet,

Esther Hasselman

In deze nieuwsbrief:

  • Red de bij! - nog 1 dag om dit initiatie te ondersteunen!
  • Een vrije middelbare school in Delft?
  • Agenda met onder andere de Week van de Opvoeding (4-10 oktober)

 

Oproep: Red de bij!

Nee dit is niet de zoveelste petitie. Dit is een burgerinitiatief. Als namelijk 1 miljoen Europeanen vóór 30 sept tekenen - dat is morgen al!, moet de EU-Commissie met voorstellen komen.

Afgelopen vrijdag waren er 900.000 handtekeningen, maar daarmee redden we het niet. Het bericht dat het burgerinitiatief het misschien niet gaat halen dreef de koers van Bayer recent met 5% omhoog. Gelukkig staat na laatste teller op 953.797 Europeanen!

Iedereen die zich inzet voor natuur en een gezond voedsysteem zou dit moeten tekenen.

Ondersteun dit burgerinitiatief door het te ondertekenen op een van onderstaande websites:

https://www.redbijen.nl (in het Nederlands)

https://www.savebeesandfarmers.eu/eng (In het Engels)

Zou je dit bericht ook willen delen
in je eigen vrienden- en kennissenkring?

Een vrije middelbare school in Delft?

Komt er een vrije school voor middelbaar onderwijs in Delft?

Geef vrijblijvend aan dat je interesse hierin hebt voor jouw kind (tekenen is niet inschrijven).

Per 1 juni 2020 is de wet ‘meer ruimte voor nieuwe scholen’ ingegaan. Deze nieuwe wet maakt het mogelijk om een school te stichten als aangetoond kan worden dat er voldoende belangstelling is. Voor het Mercurius College in Delft betekent dit dat we 636 ouderverklaringen nodig hebben van ouders met kinderen die op 1 november 2021 de leeftijd hebben van 10, 11 of 12 jaar..

Hoera! Voor havo zijn er genoeg stemmen!

Fijn als u nu een ouderverklaring afgeeft voor vwo zodat we zeker kunnen starten!

De eindsprint: teken vóór 15 oktober!

Ga naar https://www.mercuriuscollege.nl/ en klik door via de button om het initiatief te steunen. Op deze website vind je ook uitleg wat een vrije school inhoudt.


Hoe gaat dat precies?

Een ouderverklaring afgeven voor het Mercurius College? En als ik die verklaring afgeef, ben ik dan iets verplicht? Dit wordt uitgelegd in bovenstaande video.

Agenda oktober

Hieronder vind je de activiteiten voor oktober.