'iets voor niets' + agenda juni

Hierbij ontvang je onze agenda met deze keer:

  •    weblog 'iets voor niets'
  •    wandeling 'iets voor niets'
  •    interview bij RAZO
  •    wist je dit?
  •    agenda juni 

 

Iets voor niets

Het thema van deze maand is 'iets voor niets', ook wel 'liefdewerk oud papier' genoemd. Waar komt die uitdrukking vandaan? Het woord liefdewerk betekent 'daad van naastenliefde, vorm van liefdadigheid', en daarnaast 'liefdadigheidsinstelling'. In 1874 werd in Amsterdam een liefdewerk 'Oud papier' opgericht. Deze organisatie zamelde oud papier in en had als hoofddoel werkverschaffing; daarnaast stond ze enkele katholieke instellingen financieel bij. Kennelijk sprak dit liefdewerk zo tot de verbeelding dat de naam van de organisatie een gevleugeld woord werd.  

Weblog 'iets voor niets' door Esther Hasselman

Nieuwe banner dankzij de Beursvloer

Bewust Delft kreeg een nieuwe banner van Rodi Media z-h dankzij de Beursvloer 2019. De oude banner was tijdens de Lentefair bezweken onder een windvlaag. Hoe ontstond de match op die beurs met gesloten beurzen?  Lees hier verder 

 

Wandeling 'iets voor niets' door Marja van Rossum

Wanneer doe je ‘iets’ voor 'niets?’ En waarom? Is iets voor niets belangeloos?
Bestaat het eigenlijk wel? Zomaar een aantal vragen die ik mezelf als bewust ondernemer stel.
Ik ben heel benieuwd hoe dat bij anderen zit.

Op donderdagmiddag 20 juni neem ik jullie graag mee voor een
inspiratiewandeling rond de Nootdorpseplas en in het Hertenkamp.
Kom je ook? Lees verder

Interview bij RAZO

Bewust Delft was donderdag 23 mei te gast in een radio-uitzending van RAZO & Zorg. Gemist? Beluister het programma in de podcast

Wist je dit?

Een Londense kapper loopt dagelijks met zijn kapperspullen in zijn rugzak door de stad. Hij maakt een praatje met dak- en thuislozen en tijdens het gesprek knipt hij de mensen. Josh Coombes uit Londen is de drijvende kracht achter #DoSomethingforNothing, een sociale  goodwillbeweging die wereldwijd mensen mobiliseert om voor niets mensen in hun omgeving te helpen of te ondersteunen.

Als iedereen iets voor niets doet, kan dat de wereld ten goede veranderen. Op de website evolutiegids vind je prachtige en hartverwarmende initiatieven; dichter bij huis is er Delft voor elkaar.

Agenda juni