september | Week van de voedselverspilling | Canal Clean Up | Dag van de scheiding | Documentaire In Utero | Wist je dat? | agenda

De warmste zomerdagen zijn voorbij. Tijd om langzaam weer meer in beweging te komen. Wat wil er bij jou bewegen? Waar heb jij behoefte aan? Zoek je ontspanning door actief te zijn (dansen, wandelen, yoga) of door rust (massage, mindfulness) Wil je leren om meer te voelen, je emoties ruimte te geven? Wil je groener, kleiner leven? Wil je andere mensen ontmoeten? Wat jouw behoefte ook is, geef jezelf de ruimte. Er is keuze genoeg. Ik wens je inspiratie met onze AGENDA, die je hieronder aantreft. 

In deze nieuwsbrief:

  • Week tegen de voedselverspilling
  • Canal Clean Up
  • Dag van de Scheiding
  • Documentaire In Utero
  • Vernieuwde website Bewust Delft
  • Wist je dat?
  • Agenda september

 

Hartelijke groet, Esther en Philo

Week tegen de voedselverspilling 1 - 7 september 2020

Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer eten en drinken we redden. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook gunstig voor je portemonnee.

De mensen van I-CHANGE, waaronder Mirte van Eijl, delen donderdag 3 september Eetmaatjes uit op de markt. Op zaterdag 5 september is er van 15.30-17.00 uur een weckworkshop bij de Broedplaats. De workshop wordt gegeven door Arvin Stoel. Aanmelden kan via reserveren@i-hange.nu.  

Help je mee de Delftse grachten een beetje mooier maken?

Dit prachtige initiatief van Bewust-Delftlid Mira Roosenburg is een begrip in Delft! Varend of lopend langs de kant vissen we allerlei zwerfvuil uit de grachten en zo maken we de wereld samen een beetje mooier.

Op zondag 6 september van 10 tot 12 uur kun je weer meedoen. Gezellig en nuttig!

Aanmelden via www.canalcleanupdelft.nl

Dag van de scheiding 11 september 2020

Vóór, tijdens of na een scheiding lopen de emoties vaak hoog op. Kinderen voelen dat, ook al doe je nog zo je best om ze daar tegen te beschermen. Want je wilt dat de kinderen niet de dupe worden van iets wat zich tussen jou en je (ex-)partner afspeelt.

Speciaal op de Dag van de Scheiding biedt Marga van Holsteijn zes (6!) keer een gratis telefonisch gesprek van 30 minuten aan. Om je ei kwijt te kunnen, samen te sparren en manieren te bedenken om de schade voor je kinderen zo klein mogelijk te maken. Maak een belafspraak via de mail. 

Documentaire In Utero zondag 27 september

'In Utero' gaat over de invloed van ervaringen in de baarmoeder op de gezondheid van mens en maatschappij. De film werd genomineerd voor beste documentaire  op het internationale filmfestival van Seattle. 

De entree is gratis. We vragen wel een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee/zaalhuur. Let op! Er is plaats voor maximaal 15 personen. Aanmelden vóór 25 september via de website. We zijn te gast bij Studio Womanhood in de Schoolstraat.

Heb je belangstelling maar kun je de 27e niet? Laat het ons weten. We plannen wellicht een tweede bijeenkomst.

Vernieuwde website Bewust Delft 

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een frissere uitstraling van de website van de Bewust Netwerken. Wij zijn een van de eersten die overgaan naar de nieuwe website. Hieronder zie je de homepage. Klik hier voor de website. 

Wist je dat?

Containers vol groenten en fruit, die vanwege vorm en kleur niet aan de eisen voldoen, worden afgekeurd en weggegooid. Pallets vers voedsel wordt vernietigd, omdat het te groot of te klein is, een verkeerde sticker heeft of overproductie is. Wereldwijd wordt één derde van de totale voedselproductie verspild, terwijl momenteel 1 op de 8 mensen lijdt aan de gevolgen van honger of ondervoeding.

I CHANGE is een beweging die samen met elke schakel in de voedselketen stappen zet naar een waardig voedselsysteem met minimale verspilling. I CHANGE is zo opgezet dat het kopieerbaar is naar andere steden. 

Ze werken en organiseren vanuit de Broedplaats op de Westlandseweg 1 in Delft. Daar geven ze voorlichting en workshops. In het Food Rescue café serveren ze eten en drinken van gered vers voedsel. Wil je dat een keer proberen? Kijk op hun website voor de mogelijkheden of schuif zaterdag 12 september aan voor een Food Resque DinnerWel even reserveren.  

Agenda september