Bewust Delft » Nieuwsbrief » Canal Cleanup Day groot succes - eilandjes van geluk - nog meer recyclen - Wist je dit? - agenda augustus

Hierbij ontvang je onze agenda met deze keer:

   - Canal Cleanup Day Delft groot succes

   - Eilandjes van geluk

   - Nog meer recyclen

   - Wist je dit?

   - Agenda augustus 

Canal Cleanup Day Delft groot succes

Bewust Delft ging op 14 juli mee in de fluisterboot van Canal Hoppers, die bestuurd werd door een  medewerker van Stunt. In totaal gingen er 55 mensen mee om plastic afval uit de grachten te vissen. Er was een flinke vangst. Mooi om er samen voor te zorgen dat de grachten schoon worden en blijven.

En wat gebeurde er met het afval?  Bij Uit de Kunst op de Oude Delft is daarvan een kunstwerk gemaakt.

Op de foto's zie je hoe het in zijn werk ging tijdens de Canal Cleanup Day.

Nieuws over andere activiteiten vind je op de Facebookpagina Canal Cleanup Day

En er is nog meer te vertellen over recyclen.........
 

Eilandjes van geluk in Rotterdam

In Rotterdam wordt van zwerfplastic groene eilandjes van geluk gemaakt! In de Rijnhaven op de Tillemakade 99 kun je ze zien; een mooie video kun je hier bekijken.
 

Nog meer recylen

Wat doe je met die kapotte ventilator, tuinsproeier, opblaasboot? Voordat je aan weggooien of recyclen denkt: ga eens naar het Repaircafé. Elke 1e zaterdag van de maand helpen vrijwilligers je met de reparatie. Het eerstvolgende repaircafé is op zaterdag 3 augustus.

Gebruikte kleding krijgt in Delft vaak een nieuwe bestemming via o.a.  De Buurvrouw, Rataplan of Het Leger des Heils. Gebruikte bedrijfskleding zoals van de KLM of het ziekenhuis wordt meestal verwerkt tot poetslappen, verhuisdekens of isolatiemateriaal. Bij i-did doen ze het anders. Daar worden er speciaal ontworpen tassen, etuis en wandbekleding van gemaakt door mensen die al lang in de bijstand zitten. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Mooi toch!? Meer weten? Kijk op i-did.nl

 

Wist je dit?

In de Werkplaats van de Stichting Stunt worden mooie Delftse kistjes en kratjes gemaakt van afvalhout. Leuk voor op de fiets of je voorraadkast. Dit is een prachtig project van recyclen door en voor Delftenaren. Ze zijn te koop op de Rotterdamseweg 404.

Kijk ook eens op de website (de nieuwe is in de maak) van Stichting Stunt, want zij doen nog veel meer. En actuele informatie vind je op hun Facebookpagina

Bewuste agenda augustus

 

Philo Derks Delft

Mind-Walk
WO 16 okt | 10.00-11.30

Delft | Philo Derks
Mind-Walk is mindful wandelen, gecombineerd met invloeden uit de yoga zoals houdingen, ontspannings-, ademhalingsoefeningen en meditatie. Het is een veilige, effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren. Wandeling 4 van de cursus.
Lees verder →

 Delft

Een middag vol enge dingen! - workshop microscopie
ZO 27 okt | 14.00-16.30

Delft
Eind oktober is het weer Halloween. Tijd voor enge dingen! En dan vooral de enge dingen die je niet met het blote oog ziet. Bizarre schimmels, spinnenogen en ondergrondse springstaartjes bijvoorbeeld. Brrrr…..
Lees verder →

Mira Roosenburg Delft

BASIS homeopathie voor winterkwaaltjes. inclusief lunch.
ZO 27 okt | 12.00-14.30

Delft | Mira Roosenburg
Tijdens een heerlijke lunch bereidt met verse en gezonde ingrediënten vertelt Monique Ammerlaan, klassiek homeopaat, van alles over de homeopathie. 
Lees verder →

Rooz Steenks Delft

Meditatief boetseren: Je innerlijke kracht in beeld
WO 30 okt | 19.30-21.30

Delft | Rooz Steenks
Door meditatief te boetseren maak je contact met je innerlijke wereld. Door contact te maken met wat bewust of onbewust innerlijk in je leeft en dat wat zich laat voelen en zien te erkennen, maakt de weg vrij voor je innerlijke kracht. 
Lees verder →

Esther Hasselman Delft

Workshop: Loslaten & Ontspannen
DO 31 okt | 19.30-21.30

Delft | Esther Hasselman
Als je loslaat, heb je twee handen vrij (Loesje). Loslaten en Ontspannen … makkelijker gezegd dan gedaan? Na deze workshop ga je gegarandeerd meer ontspannen naar huis.
Lees verder →

Marc van Heyningen Rijswijk/delft

8-weekse mindfulnesstraining
VR 01 nov | 16.00-18.00

Rijswijk/delft | Marc van Heyningen
We kunnen niet altijd kiezen wat ons in ons leven overkomt, maar wel hoe we ermee omgaan. Stap uit je niet-behulpzame patronen van denken en doen. Vindt een basis van rust, kracht en blijdschap met behulp van een 8-weekse mindfulnesstraining.
Lees verder →

Geert van Poelgeest Westland

Wilgen knotten in het Westland
ZA 02 nov | 09.30-12.30

Westland | Geert van Poelgeest
Help mee de wilgen te knotten in het Westland of te wel het groene fitnissen.
Lees verder →

Esther Hasselman Delft

Miniretraite Mindfulness en Zelfcompassie
ZO 03 nov | 13.30-17.00

Delft | Esther Hasselman
Je mindfulness-/compassiebeoefening verfrissen en verdiepen in een rustige, kalmerende setting. Een heerlijk moment voor jezelf!
Lees verder →

Canalcleanupday #SCHOONWATERWEEK Delft

2e Canal cleanup Delft
ZO 03 nov | 9.30-12.00

Delft | Canalcleanupday #SCHOONWATERWEEK
Wij willen met regelmaat een opschoondag organiseren van het plastic en het afval in de grachten van Delft. Per kano, waterfiets, sup of vanaf de steiger, elk stukje wat er niet in het water hoort vissen we eruit. Alle hulp is welkom.
Lees verder →

Emil, Esther en Philo Delft

inspiratiecafé - THEMA: belastingvragen, o.a. vervanging KOR
MA 04 nov | 20.00-22.00

Delft | Emil, Esther en Philo
Er gaat iets veranderen voor ondernemers die minder dan 20.000 euro omzet draaien per jaar. Informatie hierover en antwoord op andere belastingvragen.
Lees verder →

Esther, Philo en Marcelle Delft

Bijzondere filmavond 'Sensitive, the untold story' met infomarkt en napraatcafé
DO 07 nov | 19.30-22.30

Delft | Esther, Philo en Marcelle
Een documentaire over hoogsensitiviteit (HSP) met o.a. Elaine Aron en Alanis Morisette. Wat is HSP? Welke misverstanden zijn er over HSP? Ben ik het? Is mijn partner, collega, vriend(in) of kind het? Antwoorden op veel vragen in een relaxte setting.
Lees verder →

Esther, Philo en Trudy Delft

Bewuste Wandeling rond Allerzielen
ZA 09 nov | 10.30-12.30

Delft | Esther, Philo en Trudy
Wij meanderen tijdens deze wandeling rond Allerzielen, dierbaren die dit leven hebben verlaten en het eindige van ons eigen aardse bestaan. Hoe kun je denken en praten over de dood?
Lees verder →

Jolanda van Viersen Rijswijk, grens Delft-noord

Workshop voetreflex- en meridiaanmassage
ZO 10 nov | 13.00-16.30

Rijswijk, grens Delft-noord | Jolanda van Viersen
Aan het eind van deze workshop kan je een heerlijke, ontspannende, massage geven. Oók als je geen ervaring met massage hebt.Je weet dan welke punten stress verlichten en rust brengen. Ook bij jezelf toe te passen!
Lees verder →

 Delft

Werkcafé: samen aan je bedrijf werken
DI 12 nov | 09.00-12.00

Delft |
Iedere 2e dinsdag van de maand organiseert Bewust Delft een werkcafé. We werken in het café van Hotel de Plataan van 9-12 uur. Je neemt je eigen laptop of iPad mee en drankjes zijn voor eigen rekening.
Lees verder →

Esther Hasselman Delft

Energie Beschermen - Loop niet langer leeg in relaties!
VR 15 nov | 10.00-12.00

Delft | Esther Hasselman
Voor sensitieve mensen is het soms lastig om in relatie met anderen te zijn. Je loopt leeg (of juist vol!). Je kunt leren je energie (beter) te managen.
Lees verder →

Hartelijke groet,
Esther Hasselman en Philo Derks

Coördinatoren Bewust Delft

06-14459373(Esther) 06-43142150 (Philo)
netwerk@bewustdelft.nl
www.bewustdelft.nl