Canal Cleanup Day groot succes - eilandjes van geluk - nog meer recyclen - Wist je dit? - agenda augustus

Hierbij ontvang je onze agenda met deze keer:

   - Canal Cleanup Day Delft groot succes

   - Eilandjes van geluk

   - Nog meer recyclen

   - Wist je dit?

   - Agenda augustus 

Canal Cleanup Day Delft groot succes

Bewust Delft ging op 14 juli mee in de fluisterboot van Canal Hoppers, die bestuurd werd door een  medewerker van Stunt. In totaal gingen er 55 mensen mee om plastic afval uit de grachten te vissen. Er was een flinke vangst. Mooi om er samen voor te zorgen dat de grachten schoon worden en blijven.

En wat gebeurde er met het afval?  Bij Uit de Kunst op de Oude Delft is daarvan een kunstwerk gemaakt.

Op de foto's zie je hoe het in zijn werk ging tijdens de Canal Cleanup Day.

Nieuws over andere activiteiten vind je op de Facebookpagina Canal Cleanup Day

En er is nog meer te vertellen over recyclen.........
 

Eilandjes van geluk in Rotterdam

In Rotterdam wordt van zwerfplastic groene eilandjes van geluk gemaakt! In de Rijnhaven op de Tillemakade 99 kun je ze zien; een mooie video kun je hier bekijken.
 

Nog meer recylen

Wat doe je met die kapotte ventilator, tuinsproeier, opblaasboot? Voordat je aan weggooien of recyclen denkt: ga eens naar het Repaircafé. Elke 1e zaterdag van de maand helpen vrijwilligers je met de reparatie. Het eerstvolgende repaircafé is op zaterdag 3 augustus.

Gebruikte kleding krijgt in Delft vaak een nieuwe bestemming via o.a.  De Buurvrouw, Rataplan of Het Leger des Heils. Gebruikte bedrijfskleding zoals van de KLM of het ziekenhuis wordt meestal verwerkt tot poetslappen, verhuisdekens of isolatiemateriaal. Bij i-did doen ze het anders. Daar worden er speciaal ontworpen tassen, etuis en wandbekleding van gemaakt door mensen die al lang in de bijstand zitten. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Mooi toch!? Meer weten? Kijk op i-did.nl

 

Wist je dit?

In de Werkplaats van de Stichting Stunt worden mooie Delftse kistjes en kratjes gemaakt van afvalhout. Leuk voor op de fiets of je voorraadkast. Dit is een prachtig project van recyclen door en voor Delftenaren. Ze zijn te koop op de Rotterdamseweg 404.

Kijk ook eens op de website (de nieuwe is in de maak) van Stichting Stunt, want zij doen nog veel meer. En actuele informatie vind je op hun Facebookpagina

Bewuste agenda augustus