Bewust Delft » Nieuwsbrief » Canal Cleanup Day groot succes - eilandjes van geluk - nog meer recyclen - Wist je dit? - agenda augustus

Hierbij ontvang je onze agenda met deze keer:

   - Canal Cleanup Day Delft groot succes

   - Eilandjes van geluk

   - Nog meer recyclen

   - Wist je dit?

   - Agenda augustus 

Canal Cleanup Day Delft groot succes

Bewust Delft ging op 14 juli mee in de fluisterboot van Canal Hoppers, die bestuurd werd door een  medewerker van Stunt. In totaal gingen er 55 mensen mee om plastic afval uit de grachten te vissen. Er was een flinke vangst. Mooi om er samen voor te zorgen dat de grachten schoon worden en blijven.

En wat gebeurde er met het afval?  Bij Uit de Kunst op de Oude Delft is daarvan een kunstwerk gemaakt.

Op de foto's zie je hoe het in zijn werk ging tijdens de Canal Cleanup Day.

Nieuws over andere activiteiten vind je op de Facebookpagina Canal Cleanup Day

En er is nog meer te vertellen over recyclen.........
 

Eilandjes van geluk in Rotterdam

In Rotterdam wordt van zwerfplastic groene eilandjes van geluk gemaakt! In de Rijnhaven op de Tillemakade 99 kun je ze zien; een mooie video kun je hier bekijken.
 

Nog meer recylen

Wat doe je met die kapotte ventilator, tuinsproeier, opblaasboot? Voordat je aan weggooien of recyclen denkt: ga eens naar het Repaircafé. Elke 1e zaterdag van de maand helpen vrijwilligers je met de reparatie. Het eerstvolgende repaircafé is op zaterdag 3 augustus.

Gebruikte kleding krijgt in Delft vaak een nieuwe bestemming via o.a.  De Buurvrouw, Rataplan of Het Leger des Heils. Gebruikte bedrijfskleding zoals van de KLM of het ziekenhuis wordt meestal verwerkt tot poetslappen, verhuisdekens of isolatiemateriaal. Bij i-did doen ze het anders. Daar worden er speciaal ontworpen tassen, etuis en wandbekleding van gemaakt door mensen die al lang in de bijstand zitten. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Mooi toch!? Meer weten? Kijk op i-did.nl

 

Wist je dit?

In de Werkplaats van de Stichting Stunt worden mooie Delftse kistjes en kratjes gemaakt van afvalhout. Leuk voor op de fiets of je voorraadkast. Dit is een prachtig project van recyclen door en voor Delftenaren. Ze zijn te koop op de Rotterdamseweg 404.

Kijk ook eens op de website (de nieuwe is in de maak) van Stichting Stunt, want zij doen nog veel meer. En actuele informatie vind je op hun Facebookpagina

Bewuste agenda augustus

 

Christine van Ginkel Den Hoorn

Zoekt u ontspanning voor de Kerstdagen? Probeer eens een ontspannende voetreflexzonemassage!
DO 12 dec | 09.30-13.00

Den Hoorn | Christine van Ginkel
Last van stress en wilt u graag meer ontspanning in het lichaam? Gun uzelf een moment van rust en kom het ervaren! Ook verkrijgbaar als cadeaubon voor de feestdagen.
Lees verder →

Marga van Holsteijn Delft

Workshop Je (stief-)kind als spiegel
DO 12 dec | 9.30-11.30

Delft | Marga van Holsteijn
Is je (stief-)dochter boos, teruggetrokken of zit zij altijd met haar telefoon? Hoe reageer jij? Maak je je zorgen of word je woedend? Wat spiegelt zij jou? In deze workshop ontdek je wat jij van haar kan leren. Of van je (stief-)zoon natuurlijk.
Lees verder →

Philo Derks Delfgauw

Bewuste Wandeling ‘Wat laat je achter in 2019? Wat neem je mee naar 2020?
ZA 14 dec | 10.30-12.30

Delfgauw | Philo Derks
Iedere tweede zaterdag van de maand organiseert Bewust Delft een bewuste wandeling. Deze maand is het thema: ‘Wat laat je achter in 2019? Wat neem je mee naar 2020?’. Begeleider: Philo Derks.
Lees verder →

Lisette Timmermans Delft

Workshop iriscopie en verteren
MA 16 dec | 19.30-21.30

Delft | Lisette Timmermans
Deze avond ligt de nadruk op het verteren van voeding en emoties. Op welke manier doe jij dat?Weet jij of je je voeding goed opneemt?Heb jij het idee dat bij het geringste wat je eet opzwelt?Je iris vertelt wat je eraan kunt doen!
Lees verder →

E. Vasbinder Delft

Mediumschapavond
WO 18 dec | 19.30-21.00

Delft | E. Vasbinder
Op deze avonden verbinden we de ongeziene en de geziene wereld. Er vindt communicatie met uw overleden dierbaren plaats.
Lees verder →

Marga van Holsteijn Delft

Workshop 'Inzicht in jouw rol in je gezin' - kennismaking met opvoedopstellingen
DO 19 dec | 20.00-21.30

Delft | Marga van Holsteijn
Harmonie in het gezin, wie wil dat niet? Ontdek hoe jij d.m.v. een Opvoedopstelling jezelf en je gezin hierbij kan helpen. Luister en ervaar d.m.v. kleine oefeningen en veel voorbeelden.
Lees verder →

Esther Hasselman Delft

Workshop: Loslaten & Ontspannen
DO 09 jan | 19.30-21.30

Delft | Esther Hasselman
Als je loslaat, heb je twee handen vrij (Loesje). Loslaten en Ontspannen … makkelijker gezegd dan gedaan? Na deze workshop ga je gegarandeerd meer ontspannen naar huis.
Lees verder →

Esther en Philo Delft

Nieuwjaarsborrel voor leden en aspirant-leden van Bewust Delft
VR 10 jan | 16.00-18.00

Delft | Esther en Philo
Een nieuwjaarsborrel met de leden van Bewust Delft. Elkaar weer even spreken, dromen en inspireren rond het komende jaar.
Lees verder →

 Delft

Werkcafé: samen aan je bedrijf werken
DI 14 jan | 10.00-13.00

Delft |
Iedere 2e dinsdag van de maand organiseert Bewust Delft een werkcafé. We werken in het café van Hotel de Plataan van 10-13 uur. Je neemt je eigen laptop of iPad mee en drankjes zijn voor eigen rekening.
Lees verder →

Dank en fijne dag!

Hartelijke groet,
Esther Hasselman en Philo Derks

Coördinatoren Bewust Delft

06-14459373 (Esther) / 06-43142150 (Philo)
netwerk@bewustdelft.nl
www.bewustdelft.nl