Bewust Delft - Maandagenda December - Hoe klinkt jouw stem?

 

December - een maand van contrast

We gaan richting de kortste dag van het jaar. 21 december, de winterzonnewende. Nog drie weken zal het donkerder worden en daarna wordt het langzaam weer lichter. 
Begin december is een fijne tijd om dingen af te ronden en in elk geval geen grote nieuwe dingen op te starten. De natuur trekt zich terug om te herstellen. Veel mensen voelen die behoefte bewust of onbewust ook. Alle sociale verplichtingen in december kunnen daardoor wat tegennatuurlijk voelen en staan in contrast met wat er in de natuur gebeurt. 
Hoe is deze decembermaand voor jou? Waar heb je behoefte aan? Waar laad je van op? Wat brengt jou in balans? 

We wensen je een mooie maand met fijne kerstdagen. Een maand met rust, balans en gezellige lichtjes aan. 
 

Stem - laat jij makkelijk van je horen?

Vorige maand hadden we met leden van Bewust Delft een bijzondere maandelijkse thema-borrel begeleid door Evelyn Sies-van der Horst. Ze nam ons mee in 'stemexpressie'. Wat is het heerlijk om je vrij te voelen om je stem te laten klinken. Op allerlei manieren. Durf jij kabaal te maken, letterlijk en figuurlijk? Zeg je wat je te zeggen hebt? Uit je je emoties? Het was in een ruim uur tijd een prachtige ontdekkingsreis met een hoop lol en bewustwording. Je stem is zo persoonlijk en je gebruikt hem continu. Maar hoe klink je eigenlijk of hoe zou je willen klinken? 

Bij Bewust Delft zijn er twee leden bewust met de stem bezig. Ze hebben beiden een mooi aanbod in december. Evelyn Sies biedt een gratis proefles op 13 december en Hester Dam organiseert op 18 december een intruductie in Stembevrijding.

Meer informatie kun je vinden in onze onderstaande agenda.

Een winters gedicht

 

In het holst van de nacht

Ook in het holst van de nacht
smelt wit weg
de sneeuw

en de regen
die valt
verliest zijn transparantie niet

Het is nacht
die ons van weerspiegelingen verlost

die onze pupillen
wijd opent

Wat de blinde met zijn stok zoekt
is het licht, niet de weg.

 

Hugo Mujica

Agenda December

Klik hier voor de activiteiten voor de komende maand(en)