weblog liefdestalen - ontspullen - leden- agenda mei

Hierbij ontvang je de agenda voor de komende maand met activiteiten voor een bewuster leven in Delft en regio. Wil je graag gelijkgestemden ontmoeten? Kom dan naar één van de activiteiten die Bewust Delft daarvoor organiseert!  

Naast informatie over duurzaamheid en over leden van Bewust Delft vind je ook de weblog 'De 5 talen van de liefde' van Marga van Holsteijn. Ze beschrijft mooi hoe een beter begrip en meer contact kan ontstaan door het gebruik van eerste liefdestaal. Iets dat ook voor kinderen blijkt te werken.

Lieve groet, 
Esther en Philo 

PS: Zie je binnen jouw werkveld mogelijkheden om gebruik te maken van de expertise van de Bewust Delft professionals? Samen iets moois organiseren? Mail of bel ons!

Weblog door Marga van Holsteijn

De 5 talen van de liefde

Mijn taal, zijn taal en haar taal
Jaren geleden heb ik het boek ‘De 5 talen van de liefde’ van Gary Chapman gelezen. Ik
ontdekte dat mijn partner en ik allebei een andere taal spraken. Letterlijk: hij Spaans en ik
Nederlands, maar ook een andere ‘liefdestaal’. Geen wonder dat het vaak zoveel moeite
kostte om elkaar te begrijpen. Tot ik wist wat zijn eerste liefdestaal was en die ook ging
‘spreken’. En het hielp: er was meer begrip en een beter contact.

Ik was benieuwd of dit ook werkte in de relatie met mijn dochter. En…. ja! Hoewel kleine kinderen nog alle 5 de liefdestalen nodig hebben, herkende ik de taal die zij op dat moment nodig had, en merkte ik een positieve verandering op als ik haar favoriete taal gebruikte. Lees hier verder 

Nieuwe kansen voor overbodige spullen!

Het voorjaar nodigt uit om op te ruimen. Weg met alle dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Ontspullen zorgt voor meer rust in je hoofd. Maar wat doe je met al die overbodig geworden spullen? De Volkskrant geeft tips in een handige weggooigids, zodat de spullen die nog goed zijn een nieuwe bestemming krijgen. 

Wist je dit?

Zootje Geregeld is een leuke website met allerlei weetjes over hoe je duurzaam kunt omgaan met afval en grondstoffen. 

Deze mensen zijn aangesloten bij Bewust Delft

Het Netwerk Bewust Delft groeit! Sinds de lancering op 11 februari is het aantal leden bijna verdubbeld. Op het ledenoverzicht zie je wie er lid zijn. Veel leden hebben er al een profiel ingevuld.

Agenda Bewust Delft mei