maart | Powervrouwen | Geluk| agenda

"Don’t ever make decisions based on fear.
Make decisions based on hope and possibility.
Make decisions based on what should happen, not what shouldn’t.”

(Michelle Obama)

Over een week, 8 maart, is het Internationale Vrouwendag en daarom hebben wij wat quotes verzameld van powervrouwen, waaronder Malala, Moeder Theresa, Rosa Parks en Virginia Woolf. Hieronder vind je er alvast een paar. Volg ons op de socials voor meer!

De week, op 14 maart, daarop is het coronaproof Klimaatalarm van de klimaatcoalitie in Delft. Je kunt meedoen door naar het stationsgebied te komen, maar het kan ook vanuit huis.
Meer informatie: https://klimaatmars2021.nl/

En de week daarop, 20 maart: De Internationale Dag van het Geluk. Daar kunnen we wel wat van gebruiken, toch, met deze maar voortdurende beperkingen ...
Maar wat is geluk eigenlijk?

Hartelijke groet,
Namens alle powervrouwen én -mannen van Bewust Delft,
Esther Hasselman
 

In deze maandagenda :

  • Geluk: toeval of kunst?
  • Agenda maart 2021

Nieuwjaarswens

Geluk: toeval of kunst?

Een geluksmoment kan je zomaar overkomen. Bijvoorbeeld als je de loterij wint. Maar uit onderzoek blijkt dat zelfs de winnaars van de hoofdprijs een jaar later niet meer of minder gelukkig zijn dan voordat ze dit enorme geldbedrag ontvingen.

En ongeluk lijkt sommigen helemaal niet ervan te weerhouden om een gelukkig leven te leiden. Nick Vujicic bijvoorbeeld is misschien wel gelukkiger dan de meeste mensen met armen en benen.


https://www.youtube.com/watch?v=JuuWwTDgV70

Gelukkig zijn blijkt maar voor een klein deel af te hangen van omstandigheden; slechts 10% volgens Sonja Lyubomirsky, schrijfster van het boek 'De Maakbaarheid van het Geluk'.

Rick Hanson, neurowetenschapper en schrijver van onder andere het boek 'Geheugen voor Geluk', vertelt ons dat we onze mind kunnen trainen om positiever te denken. In het kort:

1. Merk positieve dingen bewust op
2. Neem enkele seconden de tijd, sta er dus bij stil
3. Merk vervolgens op wat dit met je doet, bijvoorbeeld lichtheid en openheid in het borstgebied.

Hij legt dit onder andere uit in deze TED-talk.

Het antwoord op de vraag is misschien wel allebei - geluk is toeval én kunst. Wat vind jij?

Wat maakt jou gelukkig?

Wil je met ons delen wat jou gelukkig maakt? Stuur een antwoord op deze e-mail! Wij zullen (een deel van) deze inzendingen delen op onze socials.

Vanaf 9 maart vind je daarnaast quotes over geluk op onze socials. Nieuwsgierig? Volg ons dan op Facebook LinkedIn en Instagram. We vinden het fijn als je een reactie achterlaat. 

Meer geluk online: degeluksvogel.org

Agenda maart 2021