agenda augustus | | Wist je dit?

Deze zomer voelt als een tijd van bedachtzaamheid. De meeste mensen kiezen niet zomaar voor een verre vakantiereis, maar maken een afweging. Thuis blijven, vakantie vieren in eigen land of toch die verre vakantiereis maken? Het kan je namelijk zomaar gebeuren dat je op weg naar Bonaire vlakbij iemand hebt gezeten die besmet blijkt te zijn. En dan moet jij 14 dagen in quarantaine op het eiland.
Dat is echt niet wat je wilde met je verre reis. En er is ook het besef dat je bijdraagt aan de CO-2 uitstoot met een vliegreis.
Welke keuze maak jij nu, in 2020? 

We kunnen niet ongestraft blijven vliegen, elke dag vlees eten en autorijden. We zijn allemaal verantwoordelijk voor het welzijn en behoud van de wereld en haar bewoners.
Verbeter de wereld. Begin bij jezelf! leerde ik als kind, en dat geldt nog steeds.

Onderaan vind je onze agenda voor augustus of kijk op onze website. We ontmoeten je graag!ste' op vrijdag 3 juli

Geniet van de zomer!

Hartelijke groet,
Esther en Philo

Wist je dit?

Een groep boeren vertelde de minister wat zij zich voorstellen bij duurzame landbouw. Het antwoord dat zij daarop kregen gaat voor sommigen van hen niet ver genoeg. Zij zijn op eigen kracht aan de slag gegaan als ‘Caring Farmers’.
"Kringlooplandbouw is een noodzaak, vinden wij. En wij gaan het gewoon doen. Wij staan een landbouw voor met een positieve impact op het klimaat. Ons doel is dat we volledig circulair werken en op onze bedrijven geen externe grondstoffen meer nodig hebben. We maken ons eigen diervoer, wekken eigen energie op en beheren ons eigen water.”

Bovenstaande tekst is in juli 2019 geschreven op hun website. Inmiddels zijn vele boeren en partners aangesloten bij deze beweging. In september organiseren de Caring Farmers en de Caring Vets een groot Caring Congres voor boeren, voor dierenartsen en voor iedereen die zich afvraagt ‘kan het ook anders?’ 
Als caring consument kun je ook je stem laten horen, zodat ze nog sterker staan.
Doe je mee?

P.S. Hier kun je commercial bekijken.

Agenda augustus