agenda juni | lezing De kracht van het onbewuste | De leeskring | Wist je dit?

Wat fijn dat we weer meer naar buiten mogen. Sommige leden hebben hun praktijk weer geopend en anderen hopen dat binnenkort te kunnen doen. In de agenda onderaan deze brief zie je het nieuwe aanbod voor juni.

Hoe is deze periode voor jou? Ben je je meer bewust van de kwetsbaarheid? Van je eigen gezondheid, je familie, je baan, de voedselvoorraad, de economie, de wereld? Waar gaat jouw aandacht naar toe, en hoe ga je daar mee om?

Op straat knopen mensen de laatste maanden vaker een gesprek aan, er zijn meer spelende kinderen, er is rust in de schone en blauwe lucht. Er zijn geen files op de snelwegen en de stilte is voelbaar. Mensen zijn vaak veerkrachtig in crisistijd. Ze helpen elkaar en bedenken creatieve oplossingen. Veelal op lokaal niveau.

De strenge maatregelen hebben onbedoelde, maar daardoor niet minder positieve effecten. De uitstoot van broeikasgas neemt af door het verminderde auto- en vliegverkeer, er is minder energiegebruik door de verlaagde productie in de tuin- en landbouw en leegstaande kantoren en winkels zorgen voor een daling in het gebruik van gas.

Het is duidelijk dat de coronacrisis ook een kans biedt om de maatschappij duurzamer te maken. Door de strikte coronamaatregelen lijken we, al dan niet noodgedwongen, de eerste stappen te zetten richting een duurzamere samenleving. We zien nu dat écht anders kan, met minder drastische gevolgen dan we altijd dachten. Deze uitzending Duurzaam: Nu of nooit van Tegenlicht van 10 mei laat zien wat er nu al mogelijk is. 

En welke invloed heb jij als individu? Meer dan je denkt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor duurzaam eten. Hoe je duurzaam boodschappen doet kun je o.a. lezen op de website van de Consumentenbond of volg  I Change tegen voedselverspilling.

Als we allemaal duurzamere keuzes maken dan houden we elkaar en de wereld waarop we leven gezond. We zijn tenslotte allemaal onderdeel van een groter geheel. Laten we daar zuinig op zijn. 

Blijf gezond!

Esther en Philo

Lezing: 'De kracht van het onbewuste' op vrijdag 3 juli

Weet jij wel hoe veel kracht er in je onderbewuste schuilt? En besef je dat je je onbewuste elke seconde gebruikt? Nee? Logisch, want als je dat wel zou beseffen dan was het niet onbewust meer. Je zal verbaasd zijn!

In deze lezing maakt Michel Cornelis je bewust van wat er onbewust speelt. En welke invloed dat heeft op je dagelijks leven, op je gedrag en gevoel, in rust situaties en in crisis situaties zoals in deze Coronatijd. Kijk in onze agenda voor informatie en aanmelden. 

Leeskring Bewust Delft 

Na de oproep in de vorige nieuwsbrief meldden zich genoeg belangstellenden om te starten. Op 10 juni is de eerste bijeenkomst (online in juni) en gaan we het boek 'De kracht van het NU' van Eckart Tolle bespreken.
Heb je belangstelling laat het weten via netwerk@bewustdelft.nl.  

Wist je dit?

Gratis geld geven aan daklozen? Daar kan niets goeds van komen.

Toch blijkt uit een klein experiment in Londen dat dertien daklozen het geld zinvol gebruikten. En na anderhalf jaar hadden allen belangrijke stappen gezet. Ze hadden huisvesting, volgden cursussen, leerden koken, kickten af, bezochten hun familie en maakten toekomstplannen. Studies van over de hele wereld wijzen het inmiddels uit: gratis geld werkt. Nu overheden geld uikeren aan mensen zonder inkomsten is de roep om een basisinkomen luider dan ooit.

Is de tijd voor een gegarandeerd basisinkomen dan nu gekomen?

Zeven jaar geleden verscheen het eerste artikel van Rutger Bregman over het basisinkomen. Zijn boek 'Gratis geld voor iedereen' is inmiddels al door velen gelezen in binnen- en buitenland. Lees hier het volledige artikel. 

Agenda juni